İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırının faili kadın terörist Ahlam Albashir hakkında yeni gelişme

İstanbul Emniyeti tarafından yapılan operasyonla yakalanan İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırının fail kadın terörist Ahlam Albashir’in ifadesi alınmaya başlandı. Resmi ifadesinde de örgüt kamplarında eğitim aldığını tekrarlayan kadın teröristin, ‘Hacı’ kod adlı PKK/YPG sorumlusu tarafından eylem için Türkiye’ye gönderildiğini söylediği belirtildi.

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırının faili kadın terörist Ahlam Albashir hakkında yeni gelişme

Taksim İstiklal Caddesi’ndeki hain saldırıyı gerçekleştiren kadın terörist Ahlam Albashir, yapılan operasyonla Küçükçekmece’de yakalanmıştı.

Teröristin sorgusunda PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin-İdlib üzerinden Türkiye’ye girdiğini ifade etmişti.

Beyoğlu’ndaki terör saldırısının faili PKK/YPG’li terörist Ahlam Albashir’in ifadesi alınmaya başlandığı belirtildi.

Türkiye'ye yönelik eylem yapmak için talimatlandırıldığını söyledi

Resmi ifadesinde de örgüt kamplarında eğitim aldığını tekrarlayan kadın teröristin, ‘Hacı’ kod adlı PKK/YPG sorumlusu tarafından eylem için Türkiye’ye gönderildiğini söylediği belirtildi. Çapraz sorgusu süren Ahlam Albashir’in avukat nezaretinde alınan ifadesinde, Suriye’nin kuzeyindeki Münbiç bölgesinde PKK/KCK/PYD/YPG terör örgütü içerisinde sözde üst düzey olarak istihbarat biriminde faaliyet yürüten “Hacı” kod adlı bir hücre sorumlusu tarafından Türkiye’ye yönelik eylem yapmak amacı ile talimatlandırıldığını aktardı. PKK/YPG mensubunun, Münbiç bölgesinde 2 ay kaldıktan sonra yine Suriye’nin Afrin ve İdlib bölgesi üzerinden Türkiye’ye yasadışı yollarla geçtiğini beyan ettiği kaydedildi.