İstilacılar İstanbul'a patır patır giriş yapmaya başladı... Felaket haber çok kısa süre önce geldi... Kocaeli'de hayatı kabus etmişlerdi

Kocaeli'de hayatı kabusa çeviren sinek istilası İstanbul'da da etkisini göstermeye başladı. ‘Aedes Aegypti’ adı verilen ‘istilacı sivrisinek’ türlerinin Avrupa coğrafyasında baskın hale gelmesinin ardından İstanbul'da da bu sineklerden görülmeye başlandı. Üstelik bazı gruptaki insanlar bu sineklere karşı çok ciddi tehlikeli konumda bulunuyor.

İstilacılar İstanbul'a patır patır giriş yapmaya başladı... Felaket haber çok kısa süre önce geldi... Kocaeli'de hayatı kabus etmişlerdi

Kocaeli'de geçtiğimiz günlerde büyük sorunlar yaratan sivrisinekler İstanbul'da da görülmeye başlandı. Vatandaşlar kendilerini ısırmaya başlayan sivrisineklerden şikayet etmeye başladı. Çok sayıda kişi de sivrisinek ısırıkları nedeniyle hastaneye başvurmaya başladı. 

Prof. Dr. Zekayi Kutlubay, sivrisinekler hakkında vatandaşlara yönelik önemli bilgilendirmelerde bulundu. Kutlubay sivrisineklerin daha fazla etkileyeceği vatandaşları açıkladı. 

Sineklerin koyu renkli giysileri daha çok tercih etmesi nedeniyle açık renkte kıyafetler giyilmesi gerektiğini dile getiren Kutlubay, şöyle konuştu:

"Özellikle sıfır kan grubu olan kişileri, şişman, diyabetik hasta, çok terleyen yani vücut kokusu olan kişileri daha çok tercih ediyorlar. Bitkisel birtakım yağlar var. Çay ağacı yağı, okaliptus yağı, fesleğen bitkisi, kekik yağı, lavanta yağı. Bunların sinek savar özelliği olduğu biliniyor. Bunları vücutlarına belli oranda seyrelterek sürebilirler. Eczanelerde satılan sinek kovucu spreyler var. Onlardan kullanabilirler. Buna rağmen sivrisinek ısırdıysa ve yara meydana geldiyse kaşıntı giderici losyonlar, haplar, yaraları bir an önce iyileşmesini sağlayan kortizon ve antibiyotik karışımı merhemler de rahatlıkla kullanılabilir."