İstismar davasından çıkan beraat kararına isyan etti, bakanlık düğmeye bastı

Babası hakkında şikayetçi olan ve 2 yıldır süren çocuğa cinsel istismar davasından beraat kararı çıkınca sosyal medyada isyan eden genç kızın feryadını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duydu. Açıklama yapan bakanlık, "Karara itiraz edeceğiz, davaya müdahiliz" ifadelerini kullandı.

İstismar davasından çıkan beraat kararına isyan etti, bakanlık düğmeye bastı

Babasının kendisine uyguladığı cinsel taciz nedeniyle açtığı davanın beraatle sonuçlanması üzerine sosyal medyada isyan eden genç kız gündeme oturmuştu. Konuyla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Bakanlık, çocuğun nitelikli cinsel istismarı davası sanığına ilişkin, "Sanık Yücel Koç'un beraat etmesi yönündeki karara istinaf mahkemesi nezdinde itiraz edeceğiz" açıklaması yapıldı.

Sosyal medyada babası Yücel Koç'un beraat etmesi üzerine açıklamalarda bulunan genç kız şu ifadeleri kullanmıştı: "Babanın kızına gösterdiği sevgi olarak görüyordum çünkü kızların babaları ilk aşkı derler ya benimki öyle olmadı ortaokula geçince seminerde cinsellikle ilgili şeyleri anlattıklarından anladım kendi öz babam bana taciz ediyormuş. 2014 yılında bana bunları yaptın diyerek ona söyledim. O da beni, 'anneni öldürürüm. Ben cezaevine girerim siz de çocuk yurduna gidersiniz' diyerek tehdit etti.

2018 yılında tatilde anneme söyledim tatilden döner dönmez o evden kaçarak çıktık. 2 yıldır Yücel Koç'tan ayrı yaşıyoruz. Ama sürekli bize tehdit mesajları atıyor.

Bu süreç içinde de mahkememiz sürüyordu taki düne kadar. Dün mahkememiz sondu Yücel Koç tutuklanacaktı ama bilmediğimiz bir sebepten dolayı beraat etti. Doktor raporum olmasına rağmen beraat etti. Daha 17 yaşındayım bu yaşadıklarımı hak etmedim gücüm tükeniyor artık kaldıramıyorum. Değerli olan tek siz varsınız korkmayın konuşun şikayet edin böyle pislikler elini kolunu sallayarak dışarılarda gezmesin, başka kadınların kızların canı yanmasın adalet yerini bulsun."

"Davaya müdahiliz"

Bu açıklamaların ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı konuya el koydu. Bakanlık çocuğun birden fazla nitelikli cinsel istismarı davasında yargılanan sanık Yücel Koç'un beraat etmesi yönündeki karara, istinaf mahkemesi nezdinde itiraz edileceği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Çocuğun birden fazla nitelikli cinsel istismarı davasında yargılanan sanık Yücel Koç'un beraat etmesi yönündeki karara istinaf mahkemesi nezdinde itiraz edeceğiz. Bakanlık olarak hukuki süreci takip ediyoruz ve davaya müdahiliz." ifadelerine yer verildi.