İsveç’te şaşırtmayan olay

PKK/YPG terör örgütü destekçileri, İsveç’te cirit atmaya devam ediyor. Son dönemde Türkiye aleyhine arka arkaya skandallara imza atan İsveç yine şaşırtmıyor. İsveç’i yuvaları haline getiren terör örgütü destekçilerinin bu sefer de terör örgütleri için haraç kestikleri ortaya çıktı.

İsveç’te şaşırtmayan olay

İsveç’ten bir skandal hareket daha…

Ocak ayında Stockholm'de bulunan tarihi belediye binası önünde terör destekçileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a benzetilen bir kuklayı binanın önündeki direğe ayaklarından asmıştı. Türkiye’de infial yaratan olay büyük tepki çekmişti.

Bu olayın hemen ardından İslam düşmanı olarak bilinen Rasmus Paludan'ın Kur'an-ı Kerim yakma eylemine izin vermesiyle ikili ilişkileri adeta kopma noktasına getirmişti.

"İfade özgürlüğü" adı altında skandal eylemlerin gerçekleştiği İsveç’te teröristlerin kol gezdiği yaşanılan olayla bir kez daha kanıtlanmış oldu.

HARAÇ KESME SKANDALI

Ülke basınında yer alan haberlere göre; Başkent Stockholm'de PKK destekçileri, Kürt kökenli esnafı gezip terör örgütüne destek için para topluyor. İsveç radyosu SR'nin haberine göre, 40 yaşlarında bir kişi, teröre finansman sağlamak, gasp teşebbüsü ve silahlı saldırı suçları işlediği şüphesiyle gözaltına alındı.

Başkent’te Kürt bir iş insanına ait işyerinden, terör örgütleri adına zorla haraç almak isteyip, alamayınca da havaya ateş eden bir kişi, ağırlaştırılmış silah suçları ve aynı zamanda terörü finanse etmeye teşebbüs şüphesiyle tutuklandı.

Stockholm Bölge Mahkemesi, şüpheliyi, terör örgütü PKK/YPG için para topladığı ve silahlı tehdit suçlarından tutukladı.

Savcı Hans Ihrman, şüphelinin, terör örgütü PKK/YPG'ye para toplamak için şantaj girişiminde bulunmanın yanı sıra teröre finansman sağlamasının söz konusu olduğunu söyledi. Ülke basınında çıkan haberlere göre, "Teröre destek için haraç kesme" vakaları sıklıkla görülüyor.