İsveç'ten Türkiye'ye mektup! "Polisi harekete geçirdik"

İsveç hükümeti, üçlü muhtıra kapsamında Türkiye'ye mektup gönderdi. Mektupta, ülkedeki terör unsurlarına karşı polisi harekete geçirdiklerini bildiren İsveç hükümeti, NATO üyeliği konusunda ise somut eylem istedi.

İsveç'ten Türkiye'ye mektup! "Polisi harekete geçirdik"

İsveç hükümeti, 6 Ekim tarihli mektupta, İsveç Türkiye'ye terör unsurlarına karşı polisi harekete geçirdiğini iletti, NATO üyeliği ile ilgili somut eylem istedi.

İsveç'in yeni başbakanı çabakaları artıracaklarını söylemişti

İsveç'in yeni Başbakanı Ulf Kristersson da geçtiğimiz günlerde ülkesinin NATO üyeliği konusunda Türkiye'nin güvenlik endişelerini gidermek için çabaları artıracaklarını, bunun gereklerini NATO üyeliğinden sonra da yerine getireceklerini söylemişti.

Kristersson, İsveçin yeni başbakanı olarak göreve geldikten 3 gün sonra NATO'ya yaptığı ziyaret sonrasında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile ortak basın toplantısı düzenledi.

İsveçin NATO'ya üyelik başvurusu hakkında görüştüklerini belirten Kristersson, şu ana kadar 28 ülkenin üyeliği onayladığını hatırlatmıştı.

"İsveç'te 10 FETÖ'cü, 11 PKK'lının dosyaları bekliyor"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, üçlü muhtıra kapsamında Finlandiya ve İsveç'ten istenen teröristlerle ilgili açıklama yapmıştı.

Bozdağ, "Finlandiya'da 6 PKK'lı, 6 FETÖ'cü, İsveç'te 10 FETÖ'cü, 11 PKK'lının dosyaları bekliyor. Mutabakattan sonra bunların iadesi hususunu yeniden yazacağız ve hatırlatacağız." demişti.