İtalya'da üniversite öğrencilerinden Filistin'e destek eylemi

İtalya'daki Napoli Orientale Üniversitesi'nde bir grup öğrenci, Filistin'e destek amacıyla eylem yaptı.

İtalya'da üniversite öğrencilerinden Filistin'e destek eylemi

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, bir grup öğrenci Filistin'e destek için Napoli Orientale Üniversitesi'nin merkez binası Giusso Sarayı'nda bir araya geldi.

Öğrenciler, sarayın balkonundan "Zafere kadar Filistin'le" yazılı bir pankart açtı.

Öğrenciler yaptıkları yazılı açıklamada, yiyecek, su, yakıt erişiminin engellendiği, okulların ve hastanelerin bombalandığı Gazze'de "fiili bir soykırım" olduğunu kaydederken, bugüne kadar 10 bin Filistinlinin öldürülmesini "benzeri görülmemiş bir katliam" ve "gerçek bir etnik temizlik" olarak niteledi.

Ayrıca öğrenciler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları karşısında sessiz kalmakla suçladıkları İtalyan hükümetini de protesto etti.

Üniversite yönetiminden yapılan açıklamada ise öğrencilerin, sabah yerel saatle 07.30'da binaya girerek personeli dışarı çıkardığı ve içeride barikat kurduğu belirtildi.

Üniversite Rektörü Prof. Roberto Tottoli de "Tarihi binalarımızdan birinin işgalini, sadece üniversiteye karşı değil, aynı zamanda demokrasiye ve kurumlarına karşı olan gerçek bir şiddet eylemi olarak güçlü şekilde kınıyoruz." ifadesini kullandı.

Öğrenciler, birkaç hafta önce de üniversite binasına Filistin Bayrağı asmıştı.