İtalya'dan Fransa çağrısı: Saman alevi gibi yayılmasını engellemeliyiz

İtalya, Fransa'da 17 yaşındaki gencin polis tarafından öldürülmesiyle başlayan ve diğer ülkelere de sıçrayan protestolarla ilgili Avrupa'ya çağrıda bulundu.

İtalya'dan Fransa çağrısı: Saman alevi gibi yayılmasını engellemeliyiz

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Rai3 kanalındaki programa katılan Tajani, uluslararası gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Fransa'nın Nanterre kentinde 27 Haziran'da "Nael M." isimli genç sürücünün polisin açtığı ateşle hayatını kaybetmesinin ardından çıkan olaylara ilişkin durumun, dün gece itibarıyla biraz daha düzelmiş göründüğünü belirten Tajani, "Bu durumun, bir çalkantının yaşanmakta olduğu Belçika, İsviçre ve Fransızca konuşulan tüm alana saman alevi gibi yayılmasını engellemeliyiz. Şiddete karışanlar izole edilmeli ve sorunlar siyaset yoluyla çözülmeli" dedi.

"GÖÇ KONUSUNDA AVRUPA DAHA FAZLA DAYANIŞMA GÖSTERMELİ"

Fransa'daki İtalyan vatandaşlarına yerel güvenlik güçlerinin bilgilendirmelerini takip etmelerini ve çatışma alanlarından uzak durmalarını tavsiye ettiklerini aktaran​​​​​​​ Tajani, ayrıca düzensiz göç konusunda Avrupa'nın daha fazla dayanışma göstermesi gerektiğini savundu.

"UKRAYNA'NIN İŞGALİNİ ÖNLEMELİYİZ"

Rusya-Ukrayna Savaşı'yla ilgili olarak da Tajani, "Gerçekten barış istiyorsak Ukrayna'nın Ruslar tarafından işgal edilmesini önlemeliyiz. Şimdi bir karşı saldırı var ve Ukraynalılar topraklarını geri alıyor. Umuyorum ki Çin, (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin'i geri adım atmaya ve birliklerini geri çekmeye ikna etmede olumlu bir rol oynar. Gerçek barışı sağlamanın tek yolu bu." diye konuştu.