İlk 'kadın' mafya babası hayatını kaybetti!

İtalyan mafyası Camorra'nın ilk kadın mafya babası ve eski güzellik kraliçesi Assunta Maresca 86 yaşında hayatını kaybetti.

İlk 'kadın' mafya babası hayatını kaybetti!

Pupetta veya "Küçük Bebek" olarak tanınan mafya babası Assunta Maresca, Pompeii yakınlarındaki Castellamare di Stabia'daki evinde ölü bulundu. Maresca'nın bir hastalık nedeniyle öldüğü ortaya çıktı.

İlk 'kadın' mafya babası hayatını kaybetti! - Resim : 1

Kocasının katilini öldürerek ünlendi

Camorra'nın eski patronu Antontio Esposito, Assunta Maresca'nın kocasının öldürülmesini emretmişti. O sıralar 18 yaşında olan Maresca, Esposito'yu güpegündüz bir sokakta vurup öldürdü. Bu olayın üstüne Maresca Camorra'nın patronu oldu. 1959'da cinayetten yargılanan Maresca, "Yine olsa yine yaparım" diye konuştu.

İlk 'kadın' mafya babası hayatını kaybetti! - Resim : 2

Cinayetin üzerine tutuklanıp hapse atılan Maresca hapishanede doğum yaptı. 14 yıl sonra serbest bırakılana kadar, oğlu Pasqualino ile bir araya gelemedi.

Maresca, kendi hayatından yola çıkan bir filmde oynadı ve Napoli'de iki giyim mağazası açtı.

İlk 'kadın' mafya babası hayatını kaybetti! - Resim : 4

Maresca daha sonra uyuşturucu kaçakçısı ve silah tüccarı Umberto Ammaturo ile evlendi. Fakat Umberto Ammaturo Maresca'nın oğlu Pasqualino'yu öldürmekle tehdit etti. İddiaya göre Ammaturo, Camorra'nın başına geçme niyetindeydi.

Ocak 1974'te, Pasqualino henüz 18 yaşındayken Napoli'deki bir şantiyede Ammaturo ile buluşmaya gitti ve ortadan kayboldu.

İlk 'kadın' mafya babası hayatını kaybetti! - Resim : 5

Maresca, Ammaturo'nun oğlunu öldürdüğünden ve cesedini çimentoya gömdüğünden şüpheleniyordu.

Daha sonra Maresca'nın, Raffaele Cutolo tarafından yönetilen Nuova Camorra Organizzata'nın bir üyesi olan Ciro Galli'nin öldürülmesinin arkasında olduğu düşünüldü.

Maresca, 1982'deki bir basın toplantısında Cutolo'ya açıkça meydan okudu ve aynı yıl tanınmış neo-faşist Aldo Semerari'yi öldürmekten suçlu bulunarak Ammaturo ile birlikte tutuklandı. Maresca 4 yıl hapis yattı.

İlk 'kadın' mafya babası hayatını kaybetti! - Resim : 6

Ailesi

Maresca'nın dört erkek kardeşi vardı. Maresca henüz çocukken de şiddete eğilimliydi. Bir keresinde bir sınıf arkadaşına saldırdı ve ciddi şekilde yaralanmasına neden oldu.

Maresca, 1953'te yerel bir güzellik yarışmasını kazandı.