İtfaiye ekiplerinin yanan ormanlık alanda, karıncaları korumak için verdiği mücadele göz doldurdu..

Ateş savaşçıları itfaiyecilerin, Bolu'nun Gerede ve Ankara'nın Kızılcahamam ilçeleri sınırlarında çıkan orman yangınına müdahale ederken, Kırmızı Orman Karıncalarının yuvalarını da korumaya çalışmaları duygulandırdı. Yangının söndürülmesinin ardından yuvalar kontrol altına alındı.

İtfaiye ekiplerinin yanan ormanlık alanda, karıncaları korumak için verdiği mücadele göz doldurdu..

Bolu'nun Gerede ve Ankara'nın Kızılcahamam ilçeleri sınırlarında çıkan orman yangınında ekipler, orman içerisinde bulunan Kırmızı Orman Karıncalarını da korumak için çalıştı.
Gerede'ye bağlı Afşar Yaylası ile Kızılcahamam'a bağlı Meşeler Yaylası Akyarma mevkilerinde cumartesi günü öğle saatlerinde ormanlık alanda çıkan ekiplerin mücadelesinin ardından söndürüldü. Yanan alanlar içerisinde orman dostu olarak bilinen Kırmızı Orman Karıncaların yuvalarını da korumak için mücadele etti.
Bazı orman zararlılarına karşı biyolojik mücadelede kullanılan, orman ekosistemindeki etkileşimleri nedeniyle "ormanın sağlık melekleri" olarak Orman Genel Müdürlüğü tarafından biyolojik mücadele ajanı olarak kullanılan karınca yuvalarında çıkan yangında ekiplerin hassas müdahalesi ile söndürüldü.
Yuvalarda çıkan yangının söndürülmesinin ardından yuvalar kontrol altına alındı.