'İttifak yapmama' kararı nedeniyle İYİ Parti’den istifa etmişti! Köylüoğlu'ndan ‘Özel-Akşener’ görüşmesine dair açıklama geldi

İYİ Parti'nin yerel seçimlerde ittifak yapmama kararına tepki göstererek istifa eden eski İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, CHP lideri Özgür Özel ve İYİ Parti lideri Meral Akşener'in geçtiğimiz günlerdeki görüşmesine dair "Görüşmeler olumlu. İnşallah doğru yolu bulurlar" açıklamasını yaptı.

'İttifak yapmama' kararı nedeniyle İYİ Parti’den istifa etmişti! Köylüoğlu'ndan ‘Özel-Akşener’ görüşmesine dair açıklama geldi

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Özgür Özel ile görüşen Meral Akşener'in Özel'in 'işbirliği' teklifini Genel İdare Kurulu'nda gündeme alacaklarını söylemesinin ardından eski İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu'ndan açıklama geldi.

"GÖRÜŞMELER OLUMLU"
İşbirliğine ilişkin gelişmeleri Cumhuriyet’e değerlendiren Köylüoğlu, “İstifa ederken de biz böyle bir görüşmenin yapılması gerektiğini belirttik. Kazan kazan mantığının doğru olduğunu ve kaybetmek üzerine seçim stratejisi olamayacağını ifade ettik. İYİ Parti ve CHP arasındaki görüşmeler olumlu. İki tarafın da kazanacağı şekilde sonuçlanırsa çok değerli olur. Elde edilmiş kazanımları kaybetmemek adına net olmak lazım. Bu tip kararları geciktirmemek lazım. Geciktirdikçe seçmen sandıkta doğru adayı görürse işbirliği yapar. Yerel seçimin ruhunda var.” dedi.

"YAVAŞ'IN KAYBETMESİ İÇİN ÇALIŞMAMIZ İSTENİYOR" DEMİŞTİ
İYİ Parti Ankara İl Başkanlığı'ndan istifa eden Faruk Köylüoğlu "Kaybetmek ve kaybettirmek üzerine gidilen bir seçim stratejisi doğru değil” açıklaması yapmıştı. İttifak politikası nedeniyle partiden istifaların devam edeceğini söyleyen Köylüoğlu'na yanıt veren Kürşad Zorlu ise, "Köylüoğlu’nun istifası bizi açımızdan yerinde ve doğru bir karar olmuştur" demişti.