İYİ Parti, CHP'nin işbirliği teklifini reddetti! İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan ilk açıklama geldi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in İYİ Parti lideri Meral Akşener'e yaptığı yerel seçimde "işbirliği" teklifi İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nda reddedildi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu yaptığı açıklamada "GİK, 2024 yerel seçimlerine İYİ Partimizin hür ve müstakil olarak girme kararını almıştır. Karar oy çokluğuyla alındı. Tartışmaya kapalı." dedi. 

İYİ Parti, CHP'nin işbirliği teklifini reddetti! İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan ilk açıklama geldi

İYİ Parti, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) "yerel seçimde ittifak değil iş birliği yapalım" teklifini reddetti. 35 GİK üyesi üye hayır oyu kullanırken 14 üye ise evet oyu kullandı. İYİ Parti, daha önce yerel seçimlere tek başına girme kararlılığını korudu.

KARARINDAN ARDINDAN İYİ PARTİ SÖZCÜSÜ'NDEN AÇIKLAMA
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, GİK toplantısı sonrası açıklama yaptı. Zorlu, kararın oy çokluğuyla alındığını ifade edip "GİK, 2024 yerel seçimlerine İYİ Partimizin hür ve müstakil olarak girme kararını almıştır." dedi.

"KARAR OY ÇOKLUĞUYLA ALINDI, TARTIŞMAYA KAPALI"
Zorlu "GİK toplanarak söz konusu teklife ilişkin nihai karara bağlamıştır. İYİ Parti, kendisine bir çıkış yolu aradığı zamanda umut çığlığı olarak kurulmuş ve bugünlere gelmiştir. İYİ Parti'yi aziz Türk milleti kurmuştur. Toplantımızda hemen hemen tüm GİK üyelerimiz görüşlerini büyük açıklıkla ortaya koymuş ve oylamaya geçilmiştir. GİK, 2024 yerel seçimlerine İYİ Partimizin hür ve müstakil olarak girme kararını almıştır. Karar oy çokluğuyla alındı. Tartışmaya kapalı." dedi. 

DENİZ GÜREL: 50 GİK ÜYESİNDEN 35'İ İTTİFAKA 'HAYIR' DEDİ
tv100 Ankara temsilcisi Deniz Gürel, Ece Üner ile Ana Haber'de yaptığı açıklamada "Genel İdare Kurulu üyeleri gizli oylama şekli ile oylarını kullandı. 50 GİK üyesinin 35’i ittifak yapılmasın yönünde oy kullandı. 14 GİK üyesi ile ittifak yapılsın yönünde oy kullandı, 1 GİK üyesi ile çekimser ya da boş oy kullandı. İYİ Parti önümüzdeki yerel seçimlere hür ve müstakil olarak girecek. Kendi adayları ile seçime girecek. İttifak konusunu bir daha açılmamak üzere kapatmış oldu. İYİ Parti böylelikle Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı desteklememe kararı aldı." ifadelerine yer verdi