İYİ Parti Genel Başkan adayı Tolga Akalın açıkladı: Kazanırsam o isimlerin kapısını çalacağım

İYİ Parti Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan İYİ Parti Göç Politikaları Başkanı Mehmet Tolga Akalın "Ümit Özdağ'ı, Yavuz Ağıralioğlu'nu, Durmuş Yılmaz'ı muhafaza edebilmeliydik. Mutlaka ve mutlaka Bilge hocayı muhafaza etmeliyiz. Genel başkan olduğum gün her birinin kapısını çalacağım" ifadelerine yer verdi.

İYİ Parti Genel Başkan adayı Tolga Akalın açıkladı: Kazanırsam o isimlerin kapısını çalacağım

İYİ Parti Göç Politikaları Başkanı Mehmet Tolga Akalın, 5 Nisan’da Başkanlık Divanı ve milletvekilleriyle yapılan toplantının ardından gazetecilerin “Aday mısınız” sorusu üzerine “Evet, sürecin içerisinde olacağız” demişti. Akalın, 8 Nisan’da İYİ Parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısıyla adaylığını resmen ilan etti. 

AKŞENER'İN AÇIKLAMASI 'TARİHİ BİR ADIM"
Meral Akşener’in 27 Nisan 2024’te yapılacak olağanüstü kurultayda aday olmayacağına yönelik açıklamasını “tarihi bir adım” olarak değerlendiren Akalın, “Zaferin 100 tane babasının olduğu ve hezimetin öksüz bırakıldığı Türk siyasetinde o ‘hezimeti’ tek başına göğüsleme cesaret ve basiretini gösterdi” dedi. 

"HER BİRİNİN KAPISINI ÇALACAĞIM"
Akalın, partiyi olağanüstü kurultaya taşıyan süreçte kırılma noktasının ne olduğu sorusuna “Siyaset matematik bir alan değil ama önemli hadiselerden bir tanesi şu; 2018 Afyon’dan sonra Genel Başkanımız merkezileşmeyi bana göre karakterler üzerinden tanımladı. Bir partinin merkezileşmesi o partinin ana omurga insanları eliyle yapılır. Bizde ana çelik çekirdeği, hikayemizi bilmeyen insanlar oluşturdu. Tabanımız da genel başkanımızın her fiilini sorgulamaya başladı. Bu çelik çekirdeğinizi doğru tanzim ederseniz kimi getirseniz getirin o politik taban der ki ‘Bu siyasidir.’ Bu çelik çekirdeğiniz doğru değilse her türlü tasarrufunuz soru işareti altında oluşur. Oluşan güvensizlik iklimi zamanla tüm doğruları kaldırır ve kakofoni hakim olur. Kakofoni dedikoduyu, dedikodu da bazı çözülmeleri getirir, biz bunu yaşadık. Biz Ümit Özdağ’ı, Yavuz Ağıralioğlu’nu, Durmuş Yılmaz’ı muhafaza edebilmeliydik, çok insan var. Biz mutlaka Bilge (Yılmaz) Hoca’yı muhafaza etmeliyiz. Bizim o dönemdeki ana eksiğimiz güçlü karakterleri yeteri kadar idare edememektir. Ben genel başkan olduğum gün bu büyük zeminli yürüyüşün inşası için her birinin kapısını çalmaya başlayacağım.” yanıtını verdi.