İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak tv100'e konuştu! İYİ Parti'nin afişlerini İBB mi engelledi?

tv100'ün gündemi belirleyen programı Eşit Ağırlık'a bağlanan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak, İBB'ye yönelik dikkat çeken iddialarda bulundu. İYİ Parti'nin afişlerinin İBB tarafından engellendiği iddialarına dair açıklama yapan Akburak, "Bu konunun engellenmesi CHP’li Belediye tarafından yapıldı, Belediye yetkilileri tarafından yapıldı. Bu işin sorumlusu Belediye." diye konuştu.

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, GENAR Araştırma Başkanı İhsan Aktaş, CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Hukukçu Pınar Hacıbektaşoğlu ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak, Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programına konuk oldu. Programda, 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler konuşuldu.

"BU İŞİN SORUMLUSU BELEDİYE"

İYİ Parti'nin afişlerinin İBB tarafından engellendiği iddialarına ilişkin konuşan Burak Akburak'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İstanbul’da şu andaki mevcut Belediye Cumhuriyet Halk Partisi’nde. Dolayısıyla bu konunun engellenmesi CHP’li Belediye tarafından yapıldı, Belediye yetkilileri tarafından yapıldı. Bu işin sorumlusu Belediye. Bize şirketin yetkilisi bizzat bu işin patronu bana önce bunun 'tek adam' lafının Cumhurbaşkanına hakaret olacağını söylemişti.

"BELEDİYE MÜSAADE ETMİYOR"

Ben direttiğimde hukukçulara sorduğumu bunun hiçbir cezası olmadığını gerekirse biz de açıklama yapacağımızı söyledik. Ben ısrarla konuşunca bu sefer 'Ya belediye maalesef bize müsaade etmiyor. Bunu asmak istemiyorlar. Birini değil dördünü de asmak istemiyorlar' dediler. Hatta dediler ki 'Biz şirket olarak yaptığımız anlaşma gereği bunu 1 Mart'a kadar onlara danışmak zorundayız.'"