İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Paçacı: Kılıçdaroğlu adaylıkta diretirse İYİ Parti kendi adayını çıkartabilir

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sokaktan itiraz olduğunu dile getirerek, Kılıçdaroğlu'nun diretmesi halinde İYİ Parti'nin kendi adayını çıkarabileceğini belirtti.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Paçacı: Kılıçdaroğlu adaylıkta diretirse İYİ Parti kendi adayını çıkartabilir

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, HaberTürk'ten Nagehan Alçı'ya altılı masanın adayıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kendi partisindeki eğilimin Ekrem İmamoğlu'ndan yana olduğunu, Kılıçdaroğlu'nun adaylık konusunda diretmesi halinde İYİ Parti'nin kendi adayını çıkarabileceğini ifade eden Paçacı, şunları söyledi:

"Biz başından itibaren 'kazanacak aday' diyoruz. Zaten herkes bu tanımda mutabık olacaktır. Öncelikle ben Tayyip Bey’in kaybedeceği kanaatindeyim."

"İYİ PARTİ KENDİ ADAYINI ÇIKARABİLİR"

"Sokakta Kenal Bey'e itiraz görüyoruz" diyen Paçacı, "'Dürüst değil mi?' diye soruyoruz, 'dürüst' diyorlar. 'Devlet tecrübesi yok mu?' diyoruz 'var' diyorlar. 'E o zaman?' 'Ama olmaz…' Sokaktaki bu itirazı İYİ Parti olarak görmezden gelemeyiz" dedi.

Alçı'nın Kılıçdaroğlu'nun adaylık konusunda kararlı ve partisinin de arkasında durduğunu sözlerini destekleyen Paçacı, şöyle devam etti:

"Şayet böyle bir şey olursa İYİ Parti bu konuya itirazını kayda geçirmiş olur. Ondan sonra iki ihtimal var, ya Kemal Bey bu itiraza karşı yeni bir aday önerir ya da kendisinde diretir."

Altını çizdiği iki ihtimalden ikincisinin olabileceğini vurgulayan Paçacı, "6’lı Masa bir deklarasyon yayınlayabilir ve çoklu adayla çıkar, İYİ Parti de kendi adayını çıkarabilir. 2. tura kalanı destekleyin diyebilir." ifadelerini kullandı.