Akşener'den hükümete 'asgari ücret' önerisi

İYİ Parti grup toplantısında konuşan Genel Başkan Meral Akşener, hükûmete "işverenin ödediği gelir vergisi ve SGK priminin devlet tarafından karşılanmasını; brüt ücretin 3 bin lira" yapılması önerisinde bulundu.

Akşener'den hükümete 'asgari ücret' önerisi

Asgari ücret görüşmeleri sürerken İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den hükûmete bir öneri geldi. Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, işverenin ödediği gelir vergisi ve SGK priminin devlet tarafından karşılanmasını; brüt ücretin 3 bin lira yapılarak tamamının çalışana verilmesini önerdi.

"Böylece, asgari ücretle çalışan vatandaşımızın eline, net 3000 lira geçerken, işverene olan maliyeti ise 3458 lira olmaya devam etsin" diyen Akşener, "Yani; çalışanımızın eline geçen asgari ücreti, 2325 liradan, 3000 liraya çıkaralım, ama, işverene olan maliyetini de arttırmayalım. Bir başka deyişle, devletimiz bütün çalışanlarının cebine, aylık 675 lira koysun, ama bu parayı işverenden almasın" diye açıkladı.

Katar'la gerçekleştirilen 11 anlaşmanın içeriğini açıklamayan iktidarı, "Devlet, ticari sır maskesinin altına saklanamaz" diye eleştirdi. Bu anlaşmalar arasında Türkiye'nin su kaynakları, limanları, hatta kadınlarla ilgili bir mutabakatın da olduğunu belirten Akşener, "Gizli saklı yapılan bu anlaşmaların akıbetini dikkatle takip edeceğiz" dedi.

Koronavirüs'te şimdiye kadar vaka sayılarının saklandığını ifade eden Akşener, "Sadece kendilerini kandırdılar" dedi. Akşener sözlerinin devamında da, "Propagandayla sorumluluktan kaçabileceğinizi sandınız. Yalanların yatsıya kadar süreceğini görmediniz. Artık yüzlerinizde millete yalan söylemiş iktidarın kapkara lekesi var. İlk seçimde milletimizin karşısına bu lekeyle çıkmak zorunda kalacaksınız" ifadelerini kullandı.