İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den "AK Parti ile ittifak" yanıtı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "AK Parti ile ittifak yapar mısınız? sorusuna, "Bizim ittifaklar için ön şartımız iyileştirilmiş parlamenter sisteme dönmek şartıdır" sözleriye yanıt verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den "AK Parti ile ittifak" yanıtı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'da parti genel merkezinde gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya geldi.

Akşener, "AK Parti işe ittifak yapar mısınız?" sorusuna "Siz bu soruyla ‘illet zillet’ diyen küçük ortağı neden huzursuz ediyorsunuz? Ben sayın Erdoğan'ın bugünkü sistemle seçime gittiği vakit seçilemeyeceğini matematiksel olarak biliyorum. Bizim ittifaklar için ön şartımız iyileştirilmiş parlamenter sisteme dönmek şartıdır. Seçim kazanmaya yönelik sorun var. Ben bunun Erdoğan'ı sağduyuya getireceğine inanıyorum" diye yanıt verdi.

 Demirtaş'ın Devran kitabından uyarlanan oyun

Akşener,  Selvi Kılıçdaroğlu ve Dilek İmamoğlu'nun Başak Demirtaş ile birlikte Selahattin Demirtaş'ın Devran kitabından uyarlanan oyunu izlemesine ilişkin soruya da şu sözlerle cevap verdi:

"Biz insanların tercihlerine karışmayı kendimize yakıştıramayız. Kim nereye ziyarete gider bizi ilgilendirmez. Sayın İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu'nun eşi ziyaret eden konumda olduğuna göre dolayısıyla bir tiyatro izlemeye gitmişler bunu bir siyasi sonuç olarak bakabilir miyiz bilmiyorum. Benim en son bildiğim sayın Kılıçdaroğlu'nun HDP'nin PKK ile mesafe koymadığı sürece CHP ile herhangi bir iletişiminin bulunmayacağı şekildeydi. CHP liderinin beyanatı bu. Bu da değişmedi için aileler üzerine konuşmayı doğru bulmuyorum."