İYİ Partili Türkkan, eski Bakan Karaismailoğlu’na 35 bin lira tazminat ödeyecek

Eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ve şuan ki AK Parti Trabzon 28’inci Dönem Milletvekili Adil Karaismailoğlu, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkan'a açtığı dava sonuçlandı. Türkkan, Karaismailoğlu’na 35 bin lira tazminat ödeyecek.

İYİ Partili Türkkan, eski Bakan Karaismailoğlu’na 35 bin lira tazminat ödeyecek

Eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ve şimdiki AK Parti Trabzon 28’inci Dönem Milletvekili Adil Karaismailoğlu, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkan’ın sosyal medya hesabından kendisi hakkından yaptığı paylaşımlar ötürü davacı olmuştu. Lütfü Türkkan'ın Bartın Çevre Yolu İhalesi ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda kendisine yönelik ağır ithamlarda bulunduğu, hakaret ederek iftira suçunu işlediğini öne süren Karaismailoğlu Türkkan hakkında tazminat davası açan Adil Karaismailoğlu, Türkkan'ın kendisine 250 bin liralık manevi tazminat ödemesini talep etmişti.

LÜTFÜ TÜRKKAN ADİL KARAİSMAİLOĞLU’NA 35 BİN LİRA TAZMİNAT ÖDEYECEK

İstanbul 14’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde gerçekleşen karar duruşmasında, Türkkan’ın Karaismailoğlu’na tazminat ödemesi kararlaştırıldı. Açılan davanın kısmen kabulüne karar verilen duruşmada, Lütfü Türkkan’ın Adil Karaismailoğlu’na 35 bin lira tazminat ödemesine hükmedildi.

“KAZANDIĞIM TAZMİNATI ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN AİLELERİNE BAĞIŞLAYACAĞIM”

Davanın sonuçlanmasının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Karaismailoğlu, “İyi Partili Lütfü Türkkan’ın ‘Müfteri’ olduğu mahkeme kararıyla da onaylandı. Küfür ve iftirayla beslenen bu zata güzel bir cevap olması umuduyla; Kendisinden kazandığım tazminatı şehit ve gazilerimizin ailelerine bağışlayacağım” açıklamasında bulundu.