İYİ Parti kurultay yolunda! Nedir bu "Abi formülü!" Cihan Paçacı denkleme dahil olacak mı?

İyi Parti'de olağanüstü kurultay süreci devam ediyor. Kulisler hareketli. En büyük endişe ise partinin bir kutuplaşmayla giderek dağılması. Gözler ise bunu önlemek için dile getirilen "abi formülü" ve Cihan Paçacı'ya çevrildi. Kulislere göre Paçacı, talep olması durumunda görev üstlenebilir ancak bu göreve talip başka isimler de var. tv100 editörü Betül Araz'ın kulis haberi...

İYİ Parti kurultay yolunda! Nedir bu "Abi formülü!" Cihan Paçacı denkleme dahil olacak mı?

İYİ Parti'de olağanüstü kurultay için geri sayım sürüyor. Takvimler 27 Nisan'ı gösterdiğinde delegeler yeni genel başkanı belirlemek için sandığa gidecek. Hali hazırda 5 isim bu göreve talip oldu.

tv100 editörü Betül Araz'ın kulis haberine göre; Kulislerde "abi formülü" konuşulurken adaylık sürecine dair İYİ Parti Meclis Grup Başkanvekili Musavat Dervişioğlu, "Hani diyorlar ya bi abi formülü... İYİ Parti gemisini limana götürmeye de talibim" sözleriyle iki göreve de hazır olduğunu duyurdu. 

"ABİ FORMÜLÜ" NE?

"Abi Formülü" ile amaç partiyi toparlamak ve dağılmayı önlemek. Kongreye götürecek süreci hazırlayıp yeni bir pencere açmak... İşte bu noktada ise İYİ Parti kulislerinde "Cihan Abi formülü" de yüksek perdeden dillendirilmeye başladı. 

İYİ Partili kaynaklar, Paçacı'nın olağanüstü kongreden olağan kongreye dek partiye "abilik" yapmasıyla küskünlerin tekrar partiye kazandırılabileceğini ifade ediyor.

Cihan Paçacı ise sessiz. Kulislere göre "herhangi bir talebinin olmadığı" belirtiliyor. Talep olması halinde ise bunu bir görev bilip o görevi üstleneceğinin de altı çiziliyor.

İYİ PARTİ'DE ADAYLIK İÇİN DAHA GENÇ İSİMLER VAR

İYİ Parti'de aday olmak isteyen daha genç isimler de var. Kürşad Zorlu, Buğra Kavuncu, Uğur Poyraz'ın isimleri de burada öne çıkıyor. Fakat hiçbiri henüz adaylık başvurusu gerçekleştirmedi. Gerekçeleriyse olağanüstü kongreye giden sürecin kısa olması ve kendilerini delegeye yeteri kadar anlatacak zamanın bulunmaması.