Akşener, altılı masa toplantısında gözden kaçan detaya dikkat çekti: 41 ilde seçimlere ayrı girilecek

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, son altılı masa toplantısında gözden kaçan bir detaya değindi. Sandık güvenliği konusunda bir komisyon kurduklarını söyleyen Akşener, "41 ilde seçimlere ayrı girilecek. Onun dışındaki illerde ortak liste yapalım istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Akşener, altılı masa toplantısında gözden kaçan detaya dikkat çekti: 41 ilde seçimlere ayrı girilecek

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Sözcü'den Deniz Zeyrek'in sorularını yanıtladı. Altılı masanın 26 Ocak'ta seçim ittifakına evrileceğini ve bu toplantıda aday belirleme yöntemini konuşmaya başlayacaklarını söyleyen Akşener, seçim güvenliği konusunda da dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"MASA BİR İTTİFAKA EVRİLECEK"

Altılı masada birbirinden farklı altı kişi olduğunu hatırlatan Akşener, "Farklılıklara saygı duyuyoruz. Neticede seçim Başkanlık sistemiyle yapılacak. Yani tek kişi seçimi olacak. Biz Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmalarını tamamladık. Sandık güvenliği konusunda her sandığa insan koyabilecek durumdayız. Sandık güvenliği çalışması çok güzel gidiyor. Son olarak da adayı belirleyeceğiz ve masa muhtemelen bir ittifaka evirilecek." dedi.

"41 İLDE SEÇİMLERE AYRI GİRİLECEK"

En son 6 Ocak'ta bir araya gelen altı liderin toplantısında gözden kaçtığını düşündüğü bir noktaya değinen Akşener, şunları söyledi:

"Bir komisyon kurduk. 41 ilde seçimlere ayrı girilecek. Onun dışındaki illerde ortak liste yapalım istiyoruz."

İMAMOĞLU VE YAVAŞ'I NEDEN BU KADAR ÖNE ÇIKARDI?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı adaylık konusunda neden bu kadar öne çıkardığı sorusuna da yanıt veren Akşener, "“Ben iki arkadaşımız nezdinde diğer belediye başkanlarımıza dikkat çekmeye çalışıyorum. Bu belediye başkanları elbette CHP'li başkanlar. Ancak Millet İttifakı'nın adayları oldular. Onların başarısızlığı bize yazar. Hem Mansur Bey'in tehdit altında olduğunu düşünüyorum hem İmamoğlu'na yapılan hepimize yapıldı." dedi.