Akşener çağrı yapmıştı! İmamoğlu ve Yavaş'tan açıklama geldi: Genel başkanımızın iradesinin dışında hareket etmeyeceğiz!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in çıkışının ardından Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Akşener çağrı yapmıştı! İmamoğlu ve Yavaş'tan açıklama geldi: Genel başkanımızın iradesinin dışında hareket etmeyeceğiz!

Altılı Masa toplantısı sonrasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener "Görüş ve önerilerimiz kesin bir biçimde reddedildi. Bu aşamada 6'lı masa bir ortak akıl platformu olmaktan çıktı. Dayatmaya boyun eğmeyeceğiz." açıklamasını yaptı. Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a yönelik adaylık çağrısında bulundu. 

"MİLLET İTTİFAKI’NIN, EKSİLMEDEN ÇOĞALARAK BÜYÜYECEĞİNDEN ŞÜPHEM YOKTUR"
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından "Millet İttifakı halkımızın içinden geçtiği zor bir dönemde ağır bir sorumluluk alarak devleti etkin ve demokratik, toplumu huzurlu ve zengin kılma iradesiyle kurulmuş bir siyasi birliktir. Milletimize çaresiz, umutsuz ve yalnız olmadıklarını göstereceklerine inanıyorum. CHP’nin öz evladı ve Millet İttifakı’nın Belediye Başkanı olarak milletimizin arzu ettiği birlik içinde, ittifak masasında irademizi temsil eden Sayın @kilicdarogluk ’un ve Millet İttifakı’nın, eksilmeden çoğalarak büyüyeceğinden şüphem yoktur. @mansuryavas06" tweetini attı.

 

"TEMENNİMİZ, MİLLET İTTİFAKI’NIN TÜM PAYDAŞLARIYLA YOLUNA DEVAM ETMESİDİR"
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş "Bugüne kadar yaptığımız açıklamalarda Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun iradesi dışında hareket etmeyeceğimizi belirtmiştik. Aynı çizgideyiz. Temennimiz, Millet İttifakı’nın tüm paydaşlarıyla yoluna devam etmesidir. @ekrem_imamoglu" tweetini attı.