İYİ Parti olağanüstü kurultaya gidiyor! Meral Akşener'in ilk rakibi belli oldu

İYİ Parti, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından olağanüstü kurultay kararı aldı. Kurultay için ilk adaylığını açıklayan isim ise İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi Günay Kodaz oldu. Kodaz yerel seçim sonrası İYİ Parti lideri Meral Akşener'e istifa çağrısı yapmıştı.

İYİ Parti olağanüstü kurultaya gidiyor! Meral Akşener'in ilk rakibi belli oldu

Tamamlanan 31 Mart yerel seçimlerinin ardından olağanüstü kurultay kararı alınan İYİ Parti'de genel başkanlığa adaylığını açıklayan ilk kişi belli oldu.  İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi Günay Kodaz, genel başkanlığa adaylığını açıkladı. Adaylık kararını sosyal medya hesabı üzerinden duyuran Kodaz, "İYİ Partimizin olağanüstü kurultay kararı aldığını Sn. Akşener ilan etmiştir. Yapılacağı açıklanan olağanüstü kurultayımızda İYİ Parti genel başkanlığına aday olduğumu kamuoyu ile saygıyla paylaşırım." ifadelerine yer verdi.

İYİ Parti olağanüstü kurultaya gidiyor! Meral Akşener'in ilk rakibi belli oldu - Resim : 1

AKŞENER'E İSTİFA ÇAĞRISI YAPMIŞTI
Kodaz, seçimlerin hemen ardından İYİ Parti lideri Meral Akşener'e ve parti yöneticilerine istifa çağrısı yapmış, İYİ Parti lideri Meral Akşener seçimden bir gün sonra kameralarına karşısına geçerek, olağanüstü kurultay kararı alındığını açıklamıştı. 

İYİ PARTİ'DE PEŞ PEŞE İSTİFALAR
Öte yandan, partinin önemli isimlerinden olan İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu ve İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve İstanbul Milletvekili Burak Akburak görevlerinden istifa etmişti. Kavuncu, yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilmişti.