İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı İmren Tüfekçi, tv100'e özel açıklamalarda bulundu!

tv100'de Candaş Tolga Işık'ın sunduğu Az Önce Konuştum programına katılan İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı İmren Tüfekçi, 31 Mart Yerel Seçimlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Projelerinden bahseden Tüfekçi, "Samsun'da rant çarkını durdurup halk çarkını çalıştırmak istiyoruz!" dedi.

İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı İmren Tüfekçi, tv100'e özel açıklamalarda bulundu!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı İmren Tüfekçi, Candaş Tolga Işık’ın kendisine yönelttiği, “Samsun Belediye Başkan adaylarının farklı şehirlerden olması çok eleştiriliyor, siz kaç senedir Samsun’da yaşıyorsunuz?” sorusunu, “2006 yılında eşimle tanışmamın ardından Samsun’la ilişkim başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanlarına hiç menşeinin sorulduğunu görmedim. Ben de Samsun Büyükşehir Belediyesi adayıyım. Ben, Samsun’a değer katacak, Samsunluyu düşünecek, adil bir sistemde uluslararası bir kent vizyonu katacak olan insanların ön planda olması gerektiğini düşünüyorum. Yoksa Samsun’da doğup büyümüş olmak tek kriterse insanlar için, saygı duyarım. 20 yıllık Samsun’un geliniyim, artık Samsunlu olduğumu kabul etmeniz lazım.”

SAMSUN'DA NASIL DEĞER KATACAKSINIZ?

“Samsun’da vatandaşlar, belediyenin bütçesiyle ilgili, ihalelerin kimlere verildiğiyle ilgili ve bu bütçenin nasıl bölündüğüyle ilgili en ufak bir fikri yok. Başvurabilecekleri bir veri kaynağı da yok. Bu noktada yapacağımız ilk icraat, uluslararası bağımsız bir denetim şirketini çağıracağız. Başlarken hangi noktada olduğumuzu görelim istiyorum. Belediyenin, mevcut bütçenin 2 katı borcu olduğunu biliyoruz şu an. Ne kadar borcumuz var?, Bütçemizi nasıl doğrultabiliriz?, Ne kadar net varlığımız var?, Envanterimizde neler var? Gelir kalemlerimiz nedir? Bunları ortaya çıkardığımızda hem biz nereden başladığımızı bileceğiz, hem de yıllar içinde vatandaşla paylaşacağımız şekilde internette bir veri tabanı oluşturacağız bunula ilgili. Bu bile şeffafiyet için çok büyük bir değer.”

"SAMSUN’DA RANT ÇARKINI DURDURUP HALK ÇARKINI ÇALIŞTIRMAK İSTİYORUZ"

"Samsun şu anda belli bir zümrenin faydasına hizmet eder durumda maalesef. Biz bu rant çarkını durdurmak istiyoruz ve halk çarkını çalıştırmak istiyoruz. Burada bile o bütçeyi ayarladığımız zaman, takribi 2-2.5 yıl gibi bir sürede bmakul bir seviyeye çekeceğiz. Uzmanlarla çalıştık, geceler boyu raporlar yaptık. Bizim de eski bankacılıktan kalma deneyimlerimiz doğrultusunda oturduk çalıştık. 2.2-2 yıl gibi bir sürede biz borcu makul bir seviyeye çekebiliyoruz. Ondan sonra makro projelere Bismillah diyeceğiz. Öncelikli hedefler belirledik. 3 aşamalı bir gelişim planı yaptık. Ana sorunlarımız trafik, altyapı gibi sorunlarımızı çözmek için hemen adımlar atacağız. Trafik çok ciddi bir sorun. 240 milyon TL yatırdıkları ve ASELSAN’la birlikte çalıştıkları bir akıllı trafik lambası sistemi var. Bu 10 dakikalık mesafeleri neredeyse 45 dakikalara uzatan bir hale gelmiş akıl yoksunu bir sistem. “

“ATATÜRK, 100. YIL, 19 MAYIS BULVARLARINDA KALICI ÇÖZÜMLER SUNACAĞIZ”

Atatürk, 100. Yıl, 19 Mayıs bulvarlarında yapacağımız kademeli kavşak ve bazı yerlerde battıçıktı müdahaleleriyle kalıcı çözümler sunmuş olacağız. Atatürk Bulvarının başından sonuna kadar 24-26 ışık var. Bu ışıkların sayısını 10’un altına düşürdüğümüzde zaten o akıcı sistemi sağlamış olacağız. Bu bile çok büyük bir hizmet olacak. ‘İlk 100 Gün’ projelerimizden biri bu.”

"SOSYAL DESTEKLERİ ARTTIRACAĞIZ"

“Ayrıca ilk 100 günde yapacağımız hizmetler kapsamında sosyal destekler de var. Şimdiye kadar belediye sosyal belediyecilik anlamında halktan kopuk şekilde ilerledi. Özellikle son 5 yılda. Biz sosyal belediyecilikte gençlerimizin bizimle istişare halinde olduğu bir gençlik konseyiyle, kadınlarımızın gelip karşılarında gelip karşılarında bir muhatap bulabildiği Kadın Üretim Ve Koordinasyon Merkezi’yle, ayrıca STK’larımızla eşgüdümlü ve koordineli çalışacağız.”

 "EMEKLİLERE BAYRAMDA 1500 TL İKRAMİYE SÖZÜ"

 “Allah nasip eder bu ulvi göreve bir gelirsek 10 gün sonra Ramazan Bayramı var. Biz bütçemizi oturduk çalıştık. Emeklilerimize nasıl az da olsa can suyu verebiliriz diye. Tüm emeklilerimize 1500 TL ikramiye açıkladık. Samsun’da 308.900 emekli var. Çok ciddi bir rakam. Bu emekli destek paketi bile bütçemizin %4’üne tekabül ediyor.”

 "ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BURS VE YURT DESTEĞİ"

“Bunun yanında öğrenciler için yapmak istediğimiz Büyükşehir’de üniversite öğrencileri için bu zamana kadar hiç burs verilmemiş. Biz ihtiyacı olan ve bizim şartlarımızı karşılayan öğrencilere aylık 1000 TL’den 8 ay burs sağlayacağız. Bu sayılar gittikçe artacak. Geldiğimiz mali koşullarda, kiralar yüksek. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyelerimizle koordineli bir şekilde yurt sayılarını arttıracağız”