İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu açıkladı: Kurultay sonrası CHP ile ittifak olacak mı?

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, CHP'de gerçekleşecek kurultay sonrası ittifak yapılabileceği yönündeki iddialara ilişkin "Kongreden çıkacak sonuç ile kararımız arasında hiçbir ilişki yoktur. İYİ Parti, Genel İdare Kurulumuzun kararı doğrultusunda 81 ilde adaylarını çıkaracak." ifadelerine yer verdi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu açıkladı: Kurultay sonrası CHP ile ittifak olacak mı?

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, kaygıyla takip ettikleri İsrail-Filistin çatışmasının, tarafların itidal çağrılarına cevap vermemesi durumunda daha da büyüyebileceğine ifade ederek, İsrail'in propagandayla meşru göstermeye çalıştığı ve sivilleri hedef aldığı insanlık dışı eylemlerini kınadı. İsrail'in, İzzeddin el-Kassam Tugaylarının saldırılarına karşılık vermek ve Gazze'yi işgal edebilmek için ölçüsüz bir intikam hazırlığında olduğunu kaydeden Zorlu, "Burada İsrail'in kendisine yeni kazanımlar yaratarak masaya oturabileceğini düşündüğümüzde önümüzdeki günlerde çatışmaların daha da artması muhtemel gözüküyor. Böyle bir politikanın sonucu, bölgeyi 1948'den bu yana yaşadığı en kötü insanlık dramı ve kriziyle bizi baş başa bırakabilir. Tarihi süreçte yaşanan acı tecrübeler göstermiştir ki çatışma durumunun devam etmesi, Filistin'de kalıcı barışı getirmeyecek. Buradan hareketle güçlünün hukukunun değil, hukukun gücünün hakim olduğu bir çözümü hep birlikte yüksek sesle konuşma ve dünyaya duyurma zamanıdır." dedi.

"KONGREDEN ÇIKACAK SONUÇ İLE KARARIMIZ ARASINDA HİÇBİR İLİŞKİ YOKTUR"
Zorlu, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. CHP'nin gelecek ay yapılması planlanan kurultayında değişim olması halinde "İYİ Parti'nin CHP ile ittifak yapabileceği" yorumları hatırlatılan Zorlu, "Kongreden çıkacak sonuç ile kararımız arasında hiçbir ilişki yoktur. İYİ Parti, Genel İdare Kurulumuzun kararı doğrultusunda 81 ilde adaylarını çıkaracak." ifadelerini kullandı.

"21 EKİM'DEKİ KUTLAMA PROGRAMIMIZIN ARDINDAN DA DİĞER İLLERDEKİ ADAYLARIMIZI AÇIKLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Zorlu, "Belirlenen adayların açıklanmasına ilişkin bir program var mı?" sorusuna "Bu hafta perşembe günü Genel Başkanımız Düzce'de olacak ve Düzce Belediye Başkanımızı açıklayacak. 21 Ekim'deki kutlama programımızın ardından da diğer illerdeki adaylarımızı açıklamaya devam edeceğiz." cevabını verdi.