İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu duyurdu: Akşener 21 Ekim'de açıklayacak

 İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, Genel Başkan Meral Akşener'in "Demokratik Milli Yükseliş Beyannamesi"ni açıklayacağını duyurdu.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu duyurdu: Akşener 21 Ekim'de açıklayacak

 İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, bugün başkanlık divanı toplantısında dış politikadaki önemli başlıkları, özellikle sınır ötesi harekatları ve Filistin-İsrail hattındaki çatışmaları ele aldıklarını söyledi. İYİ Partinin kuruluş yıl dönümü programının, 21 Ekim Cumartesi günü, Ankara Atatürk Spor Salonu'nda yapılacağını belirten Zorlu, Genel Başkan Meral Akşener'in "Demokratik Milli Yükseliş Beyannamesi"ni açıklayacağını bildirdi. 

"SAYIN KÖYLÜOĞLU'NUN İSTİFASI, DOĞRU VE YERİNDE BİR KARAR OLMUŞTUR"
Bir gazetecinin, "Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu istifa etti ve kulislere istifaların devam edeceği yönünde bilgi geliyor, bunu nasıl değerlendirirsiniz?" sorusu üzerine Zorlu, "Bunlar çok talihsiz açıklamalar. Zira bir siyasi parti için esas olan o partinin tüzel kişiliği ve yetkili organlarının kararlarıdır. Bu durum, bu mekanizma kişilerin üzerindedir. Biz, hür ve müstakil olarak bu seçimlerde yarışma kararımızı Genel İdare Kurulumuzda, partimizin en yüksek organında aldık. Orada bu karara itiraz eden bazı arkadaşlarımız da oldu, sayıları 5 kişiydi. Ancak onlar görevine devam ediyorlar. Partimizin bu ortak kararının arkasında duracaklarını da beyan ettiler. Sayın Köylüoğlu'nun istifası, bizim açımızdan bu anlamda doğru ve yerinde bir karar olmuştur. Zira, bu ortak kararımızın siyasi partimizin geleceğe yönelik bu önemli kritik kararının, hep birlikte, inanarak, bir birliktelik içerisinde sürdürülmesi, partimizin geleceği için hayatidir. Biz de meseleye böyle bakıyoruz." dedi.

"BU ÇOK SPEKÜLE EDİLEBİLECEK BİR KONU"
Kürşad Zorlu, "Faruk Bey, kendisinin istifasının talep edildiğini ifade ediyor. Genel Merkezin, GİK kararıyla uyuşmayan başka il başkanı ve teşkilatlarından istifa isteme durumu söz konusu mu?" sorusuna, "Bu çok speküle edilebilecek bir konu. Biz, bu kararlılıkla, İYİ Partinin geleceğine ve Türkiye'de yeni bir yol, milletimize yeni bir umut olma yolculuğunda bu kararlı duruşunun yanında olan tüm mensuplarımızla, Genel Başkanımızın önderliğinde inşallah ilerleyeceğiz ve bunu da başaracağız." yanıtını verdi.