İyi Parti’de kritik toplantının ayrıntılarına tv100 editörü Betül Araz ulaştı! “Seçmen bize havet dedi”

Seçim sonrası İyi Parti sancılı bir sürece girdi. O sürecin ilk toplantısı da yapıldı. Akşener, genel idare kurulu, başkanlık divanı ve milletvekillerini topladı. Seçimli kurultay tarihinin belli olduğu o kritik toplantının ayrıntılarına tv100 editörü Betül Araz ulaştı.

İyi Parti’de kritik toplantının ayrıntılarına tv100 editörü Betül Araz ulaştı! “Seçmen bize havet dedi”

Yerel seçimdeki sonuçlar nedeniyle olağanüstü kurultay kararı alınan İYİ Parti'nin olağanüstü seçimli kurultayı 27 Nisan Cumartesi günü yapılacak. Kurultay tarihinin belirlendiği kritik toplantının ayrıntılarına tv100 ulaştı. Seçim sonuçlarının değerlendirildiği ilk buluşma gergin bir havada geçti. Meral Akşener daha çok dinleyici konumda oldu.

SONUÇLARI YÜZDE YÜZ BAŞARISIZLIK OLARAK GÖRMEDİ

Masada seçim sonuçları ve seçimli olağanüstü kurultayın takvimi vardı. Akşener, seçim sonuçlarını yüzde yüz başarısızlık olarak görmediğini ifade etti ve daha önce bir il belediyesi yokken, son seçimde bir ili kazandıklarını söyledi. Ordu’da elde edilen oy oranı ise başarı olarak nitelendirildi.

"SEÇMEN KIRMIZI KART DEĞİL SARI KART GÖSTERDİ"

Toplantıda seçmenin İyi Parti'ye kırmızı kart değil, sarı kart gösterdiği yorumları da yapıldı.

"SEÇMEN BİZE HAVET DEDİ”

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener seçimle ilgili tanımlamada bulunarak “Seçmen bize havet dedi” ifadelerini kullandı. Tanımlamasını açıklayan Akşener, “Yani seçimde bize ne evet ne hayır verdi” dedi.

TARİH 27 NİSAN OLARAK BELİRLENDİ

Meral Akşener kurultay tarihi ile ilgili olarak “Olağanüstü büyük kongremizi 27 Nisan 2024 tarihinde yapılacağını söyleyebilirim” dedi. İyi Parti 27 Nisan’da seçimli olağanüstü kurultaya gitme kararı aldı.

İyi Parti kulislerinde Koray Aydın, Bilge Yılmaz gibi isimlerinde seçimli olağanüstü kurultayda aday olabileceği ifade ediliyor.

TARİHE İTİRAZ

Genel başkanlığa adaylığını da ilan eden iyi parti göç politikalarından sorumlu genel başkan yardımcısı Tolga Akalın tarihe itiraz etti. Olağanüstü kurultay tarihinin biraz daha ileri bir tarihe alınmasını istedi. Akşener ise bu itiraz kabul etmedi.

"TÜZÜK GEREĞİ YETKİ BENDE"

Akşener, "Bu benim yetkimde. Ben götürüyorum kongreye. Tüzük gereği partiyi kongreye götürme yetkisi bende. Tarihi de ben tespit ederim. Kimler aday olmak istiyorsa olsun. Ben adaylıkları karşısında yardımcı olurum" dedi.

AKŞENER ADAY OLACAK MI?

Meral Akşener’in ise aday olup olmayacağı henüz net değil. Parti kaynaklarına göre, kendi değerlendirmelerini yapıyor. Milletvekillerinin eğilimini izliyor. Ancak görünen o ki iyi parti çok adaylı bir kurultaya doğru gidiyor.