İYİ Parti’den Ali Babacan çıkışına tepki: Taahhütleri bizi ilgilendirmiyor!

İYİ Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Başdanışmanı Kürşad Zorlu, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) lideri Ali Babacan'ın anadil ve vatandaşlık tanımı sözlerine "Bunların her ikisinde de bu taahhütler yer almamaktadır. Bizi İYİ Parti olarak ilgilendiren yürüttüğümüz, paydaşı olduğumuz Altılı Masa'nın seçtirmek istediği cumhurbaşkanı ve uygulamak istediği hükümet programında neyin olup olmadığıdır" diyerek tepki gösterdi.

İYİ Parti’den Ali Babacan çıkışına tepki: Taahhütleri bizi ilgilendirmiyor!

DEVA lideri Ali Babacan, sosyal medya hesabından dün yaptığı paylaşımda parti olarak hak ve özgürlüklerle ilgili vaatlerini paylaşarak "Herkesin kendini bu ülkenin eşit ve özgür vatandaşı hissetmesi, güçlü bir vatandaşlık anlayışının hakim kılınmasıyla mümkündür. Anayasamızın 66. maddesini, çağımızın gereği olarak, kapsayıcı bir anlayışla yeniden ele almayı teklif ediyoruz. Ortak ve resmi dilimiz Türkçeye ek olarak, eğitim ve öğretimde ‘anadilinin kullanılması ve geliştirilmesi hakkı’nı anayasal güvenceye kavuşturacağız. Anadilinde eğitimin önündeki engelleri kaldıracağız." ifadelerini kullanmıştı. 

"Vatandaşımızın büyük beklentisi de bu yöndedir"
İYİ Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Başdanışmanı Kürşad Zorlu, bugün partisinin genel merkezinde gündeme ilişkin basın toplantısı yaptı. Zorlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, Anayasa'nın 66. maddesinde yer alan "Türk Devleti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür" ifadesinin tekrar değerlendirilmesine ilişkin açıklamasının anımsatılması üzerine, "DEVA Partisi ile ortak yanımız Altılı Masa'da bulunuyor olmamız ve bu ortaklaşmamızın en büyük temeli güçlendirilmiş ve iyileştirilmiş parlamenter sistemi ülkemizde yeniden inşa etmek, adaleti ve liyakati esas alan bir yönetim anlayışını kurgulayabilmektir. Vatandaşımızın büyük beklentisi de bu yöndedir" diye konuştu.

"Bunların her ikisinde de bu taahhütler yer almamaktadır"
Ortak anayasa değişikliği paketinin açıklandığını anımsatan Zorlu, 5 Ocak'ta liderlere sunulacak olan cumhurbaşkanı adayının seçilmesi durumunda uygulanacak hükümet programının hazırlandığını vurguladı. Zorlu, "Bunların her ikisinde de bu taahhütler yer almamaktadır. Bizi İYİ Parti olarak ilgilendiren yürüttüğümüz, paydaşı olduğumuz Altılı Masa'nın seçtirmek istediği cumhurbaşkanı ve uygulamak istediği hükümet programında neyin olup olmadığıdır. Biz bunu çok iyi biliyoruz. Parti olarak Türkiye'nin güvenliği, birliği, cumhuriyet değerleri, Anayasa'nın ilk 4 maddesi gibi pek çok konuda görüşlerimiz açık ve nettir. Baştan bu yana bu konuda parti olarak durduğumuz yerde herhangi bir tartışmaya açık bir konu da bulunmamaktadır." dedi.