İYİ Parti'den istifa etmişti! Yavuz Ağıralioğlu'dan yeni parti sinyali

3 ay önce İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, katıldığı bir yayında yeni parti sinyali vererek "Bir merkez inşa edeceğiz. Bir beraberlik zemini inşa edeceğiz. İYİ Parti’de bu üçüncü yol başarılamadı. İnşallah bir siyasi tasavvur sunacağız milletimize." ifadelerini kullandı. 

İYİ Parti'den istifa etmişti! Yavuz Ağıralioğlu'dan yeni parti sinyali

Altılı masadaki aday belirleme süreci ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına "Kemal Bey'in adaylığını dayatmasına itiraz ediyorum. Akşener masada dayatmayla karşı karşıya kaldı. Bize pusu kurulmasından rahatsızız. Sırf kaybetme endişesi duyuluyor diye bize küfür edilmesinden rahatsızız" sözleriyle karşı çıkan İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu 28 Mart'ta partisinden istifa etmişti. 

 "BİR MERKEZ İNŞA EDECEĞİZ"
Ağıralioğlu, Medyascope yayınında yeni parti sinyali vererek "Milliyetçiliğin taşıması gereken duygu, bütün memleketi kendi mesuliyet alanınız bileceksiniz. Milletin bir bölümünü dışarda tutamazsınız, HDP’ye oy verenler dahil. Bu memlekette Kürt meselesi yoktur ama bu bizce öyledir. Kendinin Kürt olduğunu ve bir Kürt meselesi olduğunu düşünen insanlar vardır. Milliyetçiliğin bir mesuliyeti de, devletinden doğru veya yanlış alacaklı olduğunu düşünenlerin problemlerine çözüm iradesi koymaktır. Yaşanmış acılardan ders çıkaracağız. Bir merkez inşa edeceğiz. Bir beraberlik zemini inşa edeceğiz. İYİ Parti’de bu üçüncü yol başarılamadı. İnşallah bir siyasi tasavvur sunacağız milletimize." ifadelerini kullandı.