İYİ Parti’den Kemal Kılıçdaroğlu'na ‘gizli protokol’ tepkisi

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile yaptığı 'gizli protokol' ile ilgili Kemal Kılıçdaroğlu'nun "İki kişinin namusuna teslim edilmiş bir protokol. O konuda kamuoyuna açıklama yapamam" açıklamasına İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu "'İki kişinin namusuna emanet edildi' ifadesi önemlidir. Bunun özellikle kamuoyumuz tarafından hassasiyetle irdelenmesi gereken bir ifade olduğunu söylemek isterim. Bu bizim dışımızda bir olaydır" dedi. Zorlu, Meral Akşener'in protokolden haberi olmadığını belirtti.

İYİ Parti’den Kemal Kılıçdaroğlu'na ‘gizli protokol’ tepkisi

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, parti genel merkezinde düzenlediği haftalık olağan basın toplantısında konuştu. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Zorlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında yapılan gizli protokole ilişkin, "Biz en başından bu yana şeffaflık ilkesini ayakta tutmak için büyük mücadele verdik. Sayın Genel Başkanımız seçim öncesinde de seçim sonrasında da bu ilişki biçimini, bu ilkeye sağdık kalarak büyük bir özveri ile yürüttü. Hatta 2 Mart'taki toplantıda, öncelikle Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi gerektiğini söyledi. Çünkü aksi durumda bunun bir pazarlık gibi anlaşılabileceğini, bunun da İYİ Parti'nin ilkelerine uymadığı yönünde iradesini ortaya koydu. Biz en başından bu yana şu ilkeyi ayakta tutmaya çalıştık; seçim sonuçlarını göreceğiz, milletimiz bize ne söyleyecek?" ifadelerini kullandı.

"BU BİZİM DIŞIMIZDA BİR OLAYDIR"
Sözlerini sürdüren Zorlu "Oy oranları ortaya çıktıktan sonra da eğer ülke yönetimi ittifaka verilmiş ise seçilecek cumhurbaşkanı başkanlığında bu oy oranında hangi partilere hangi sayıda hangi bakanlıkların düşeceği konusundaki yol haritamızı ortaya koymuştuk. Bunun altını çizelim. Bu merkezde Sayın Kılıçdaroğlu'nun bir televizyon programında kullandığı 'İki kişinin namusuna emanet edildi' ifadesi de önemlidir. Bunun özellikle kamuoyumuz tarafından hassasiyetle irdelenmesi gereken bir ifade olduğunu söylemek isterim." dedi. 

"GENEL BAŞKANIMIZIN HABERİ YOKTUR"
Zorlu "Bu bizim dışımızda bir olaydır. Bu cümle gerçekten Türk siyasetinin bugünü ve yarınları için önemli bir ifadedir. Bunun sebep ve sonuçları, altındaki gerekçeler araştırılsın diyorum. Bununla birlikte yapılan protokolden Genel başkanımızın haberi yoktur. Niye yoktur? O tarihte 7 maddelik bir mutabakat metni yayınlanmıştı. O gün bu metindeki yer alan ifadelerin bizim de politikalarımıza, milletimizin hassasiyetlerine aykırı olmadığından bahisle bunda bir sakınca görmediğimizi Genel Başkanımız milletimizle paylaştı. Ama henüz hangi bakanlıkların hangi partiye verilmesi kararlaştırılmamışken ortaya çıkan protokol elbette doğru olmadığını ortaya koyduk." şeklinde konuştu. 

NE OLMUŞTU?
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, bu desteği 3 bakanlık ve MİT Başkanlığı’nı almak şartıyla verdiğini açıklamıştı. Özdağ "Kılıçdaroğlu seçilseydi ben içişleri bakanı olacaktım. Söz vermek değil, yazılı mutabakatımız var. Biz İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlık ve Millî İstihbarat Teşkilâtı konusunda Kemal Bey'le mutabık kaldık" demişti

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında Özdağ ile arasındaki protokol iddialarına ilişkin, "İki kişinin namusuna teslim edilmiş bir protokol. O konuda kamuoyuna açıklama yapamam. Faik Öztrak’ın haberi yoktu” derken Özdağ ile görüşmesinden Altılı Masa liderlerinin haberinin olduğunu ancak protokolden kimsenin haberi olmadığını dile getirdi.