İYİ Partili isimden çok konuşulacak çıkış: Kılıçdaroğlu aday olmasaydı seçim kazanılabiliyordu! O isim adaylığı kabul etseydi yüzde 62 oy alıyordu

İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, cumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu aday olmasaydı seçimin kazanabileceğini ifade ederek "Kulağımıza fısıldanan, vatandaşın söylediği bir şey vardı; 'Kemal Bey aday olmasın, şu şu aday olsun'. Sebebi de şuydu kazanma arzusundaydı. Eğer bizim 2 belediye başkanı arkadaşımız adaylığı kabul etselerdi mesela Mansur Bey yüzde 62 oy alıyordu." dedi.

İYİ Partili isimden çok konuşulacak çıkış: Kılıçdaroğlu aday olmasaydı seçim kazanılabiliyordu! O isim adaylığı kabul etseydi yüzde 62 oy alıyordu

İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, HaberGlobal'de katıldığı bir programda seçime ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Uz, "Türkiye’yi karış karış gezen bir Meral Akşener vardı, halkı gezen, esnafı gezen. Bu doğrultuda kulağımıza fısıldanan vatandaşın söylediği bir şey vardı; 'Kemal Bey aday olmasın, şu şu aday olsun'. Sebebi de şuydu kazanma arzusundaydı milletimiz, parlamenter sisteme dönme arzusuydu bu. Eğer bizim 2 belediye başkanı arkadaşımız adaylığı kabul etselerdi mesela Mansur Bey yüzde 62 oy alıyordu. Yüzde 17 İyi Parti’nin oyu vardı. Bütün anketler ve veriler buydu kazanılabiliyordu, ikinci turda da böyleydi" dedi.

İYİ PARTİ YEREL SEÇİMLERDE NE YAPACAK?
Yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Uz, "'İYİ Parti bu sefer kendi ayaklarının üstünde bu seçime girmeli' talebi çok yüksek." dedi. Uz, İstanbul ve Ankara'da aday çıkaracak mısınız?" sorusuna "Buna partinin yetkili kurulları karar verecek. Bu bağlamda bir çalışma yapıldığını biliyorum." şeklinde cevap verdi.