İYİ Partili Kürşad Zorlu'dan, İbrahim Özkan'ın iddialarına yanıt: Böyle bir diplomasi sürecinden Genel Başkanımızın bilgisi bulunmamaktadır

tv100'ün ilgiyle izlenen programı Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'nda İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ Parti’den istifa eden İbrahim Özkan'ın tv100'deki konuşmalarına ilişkin Gürkan Hacır'a gönderdiği mesajda, "Az önce yayınınızda Genel Başkanımızın bilgisi dahilinde bir diplomasi yürütüldüğü iddiası görülmüştür. İddia edildiği gibi böyle bir diplomasi sürecinden Genel Başkanımızın bilgisi bulunmamaktadır." ifadelerini kullandı.

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, İletişimci-Yazar Ferhat Murat, Millet Haber Ajansı Yayın Yönetmeni Sinan Burhan ve CHP 24. Dönem Milletvekili Alaattin Yüksel, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'na konuk oldu.

ÖZKAN: EKREM BEYİN SİYASİ DANIŞMANLARI İLE TEMASIM VAR

İYİ Parti'den istifa eden İbrahim Özkan tv100'e özel yaptığı açıklamalarda CHP ile yürüttükleri arka kapı diplomasisiyle ilgili "Genel merkezin bilgisi var. Bu görüşmeleri Buğra Kavuncu, Şükrü Kuleyin biliyordu. Ben iş birliğinden yanayım. Bu tavrımı herkes bilirdi. Ekrem Bey'in siyasi danışmanları ile temasım var. Onlarla bir süreç yürüttüm. Onlar tekliflerini hazırlama aşamasındalar." ifadelerine yer verdi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İbrahim Özkan'ın açıklamalarına yönelik Gürkan Hacır'a mesaj gönderdi.

"GENEL BAŞKANIMIZIN BİLGİSİ YOK"

Kürşad Zorlu, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Az önce yayınınızda Genel Başkanımızın bilgisi dahilinde bir diplomasi yürütüldüğü iddiası görülmüştür. İddia edildiği gibi böyle bir diplomasi sürecinden Genel Başkanımızın bilgisi bulunmamaktadır. GİK’in gizli oylamayla aldığı karar doğrultusunda İYİ Parti şu ana kadar 4 büyükşehir, 7 il 85 ilçe ve 10 beldede adaylarını açıklamış bu haftada adaylarını kararlılıkla açıklamaya devam edecektir. Bunun dışındaki değerlendirmeler spekülasyondan ibarettir."