1 yıl boyunca her ay alışveriş yaptı, market fiyatlarını not aldı

İyi Partili Ümit Dikbayır, 1 yıldır pazar ve marketlere giderek yaptığı "Vatandaşın gerçek enflasyonu" adlı çalışmasını tamamladı. Gerçek enflasyonun yüzde 67 olduğunu öne sürdü.

1 yıl boyunca her ay alışveriş yaptı, market fiyatlarını not aldı

İyi Partisi Ümit Dikbayır, tam bir yıldır her ay eşini de yanına aldı, düştü yollara...

Dikbayır, tam bir yıl boyunca her ay aynı rutini izledi. Önce pazara gitti, ardından markete...

Dikbayır, “17 küsüre alıyorduk bunu ya. Şimdi 23,75 olmuş. Bir hafta yeter ya da yetmez mesela" dedi.

Alışveriş yaptı, fiyat değişimlerini ortaya koydu

Pazar esnafı, "Mazota zam geldi, şeye zam geldi bunlar tabi bizden çıkacak hali yok. bunlar vatandaştan çıkacak” ifadelerini kullandı.

Türkiye İstatistik Kurumu, tüketici enflasyonunu yüzde 19,89 olarak açıkladı.

İyi Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, ise aynı fikirde değil.

1 yıldır sürdürdüğü, "Vatandaşın gerçek enflasyonu" adlı çalışmasını tamamladı.

Peynirin kilosu için, "60 lira" diyen pazarcı, "Evet. Tarım olan bir ülkede, hayvancılık olan bir ülkede peynirin kilosu 60 lira" dedi.

Dikbayır, aylık alışverişin ardından fiyat farkını anlattı

"Geçen ay toplam 808 lira 66 kuruşa aldığımız ürünlerin aynılarını bu ay 836 lira 48 kuruşa aldık" diyen Dikbayır, "Yani bu ayki enflasyon yüzde 3.44. yıllık enflasyon, bugüne kadar yaptığımız çalışmaların enflasyonu, yüzde 51.5.” diyerek vatandaşın yaşadığı enflasyonu anlattı.

Eşi Nigar Dikbayır ise, “Mesela tavuğa zam gelmiş, 70 liradan 90 liraya çıkmış. ayçiçek yağı 17 liraymış geçen ay, 1 litresi, 24 liraya çıkmış. tuvalet kağıdı da 33 liradan 36 liraya çıkmış bir ayda" ifadelerini kullandı.

TÜİK'i eleştirdi: Gerçek enflasyon yüzde 67

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'in verilerini eleştiren Dikbayır, "Aslında gerçek enflasyon bu da değil, tüik'in açıkladığı enflasyon hiç değil. Biz geçen sene ekim ayında 499 lira 27 kuruşa aldığımız ürünlerin aynısını bu ay 836 lira 48 kuruşa aldık. yani aslında gerçek enflasyon yüzde 67" dedi.