İzmir, Afyon, Denizli, İstanbul illerimiz diken üstündeydi... Araştırmacılar bir sonraki salgını resmen duyurdu

Türkiye'de geçtiğimiz aylarda Afyon ve Denizli'de 6,5 milyonun üzerinde tavuk itlaf edilmişti. Türkiye'de en çok tavuğun üretildiği illerin başında İzmir, İstanbul, Afyon ve Denizli'nin geldiği belirtilirken, uzmanların bir sonraki salgın için yeniden kuş gribini işaret etmesi bu illerimizde de hazırlığın şimdiden başlaması gerektiğini gösterdi.

İzmir, Afyon, Denizli, İstanbul illerimiz diken üstündeydi... Araştırmacılar bir sonraki salgını resmen duyurdu

Türkiye yıllar boyu kuş gribiyle oldukça büyük mücadeleler vermişti. Geçtiğimiz günlerde ise Afyonkarahisar’ın Başmakçı ilçesi ile Denizli'nin Honaz ilçesinde bulunan yumurta üretim tesislerinde kuş gribi vakalarına rastlanmış ve yaklaşık 6.5 milyon kanatlı hayvan itlaf edildiği bildirilmişti.

İzmir, Afyon, Denizli, İstanbul illerimiz diken üstündeydi... Araştırmacılar bir sonraki salgını resmen duyurdu - Resim : 1
 
“BİR SONRAKİ SALGIN KUŞ GRİBİ OLABİLİR”

Söz konusu vakaların ardından bir uyarıda bilim insanlarından geldi. Warwick Üniversitesi'nde  Dr. Robin Thompson, "Bir sonraki pandemiye neden olma olasılığı en yüksek olanın kuş gribi olduğunu söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.
 
Edinburgh Üniversitesi'nden ise  bulaşıcı hastalık epidemiyolojisi uzmanı olan Profesör Mark Woolhouse şunları ekledi: .“Listede kuş gribi var ve derhal hazırlanmalıyız”.

 İzmir, Afyon, Denizli, İstanbul illerimiz diken üstündeydi... Araştırmacılar bir sonraki salgını resmen duyurdu - Resim : 2