İzmir İtfaiyesi'nde skandal görüntüler... 'Yangını söndürmeye geldik' deyip paylaştılar

Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı geçtiğimiz pazar günü İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına ait Toros Yangın Eğitim Merkezi’ne gelen 3 kadın 'Yangını söndürmeye geldik' deyip itfaiye araçlarını kullandılar. Sosyal medyada paylaşılan bu görüntülere büyük tepki geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına ait Toros Yangın Eğitim Merkezi sokağa çıkma kısıtlaması sırasında gelen ve buradaki itfaiye araçlarının arkasında seyahat eden 3 kadın görüntüleri sosyal medyada paylaştı. Kadınların davranışları ve buna izin veren personele sosyal medyada büyük tepki geldi.

'Yangın var dediler geldik'

Toros Yangın Eğitim Merkezi’nde çekilen videoda, kadınlardan biri itfaiye aracını kullanırken, diğer ikisi de aracın arkasına asılarak seyahat etti. Kadınların aracı kullandığı esnada, yolcu konumunda ve aracın arkasında bir itfaiye personelinin yer aldığı görüldü.

Öte yandan videoyu sosyal medya hesaplarından paylaşan kadınların ‘Yangın var dediler geldik’ ifadesi ise dikkat çekti.

İBB: Soruşturma başlatıldı

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından gelen tepkilere cevap veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Hemşehri İletişim Merkezi resmi hesabı, “Merhaba, halkımızın can ve mal güvenliğini korumakla görevli itfaiye teşkilatımızın böyle bir olayla anılması kabul edilemez. Yetkili birimler bilgilendirilmiş ve konuyla ilgili sorumlular hakkında soruşturma başlatılmıştır” açıklamasında bulundu.