İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak... Dışarı adım bile atmamanız gerekebilir

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Ege bölgesindeki illerimiz İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak'a önemli bir uyarı geçildi. Bu illerimizin Meteoroloji tarafından açıklanan toz taşınımı uyarısına dikkat etmesi gerektiği kaydedildi.

İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak... Dışarı adım bile atmamanız gerekebilir

Türkiye'de değişen hava şartları nedeniyle Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar beklenilmeye devam ediliyor. Meteoroloji tarafından son olarak Ege bölgesindeki illerimiz İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak'a yönelik önemli bir uyarı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün Ege bölgesinde Afrika üzerinden gelmesi beklenen tozların etkili olmasını bekliyor. Konuyla ilgili gerçekleştirilen uyarıda da şu ifadelere yer verildi: 

“Yağışların akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı ve güneyi ile Kuzey Ege'de yerel olarak kuvvetli olması, Marmara ve Kıyı Ege'de toz taşınımı beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”