İzmir, Manisa, Aydın, Uşak, Kütahya, Afyon, Denizli, Muğla, Çanakkale, Balıkesir dikkat! Profesör isim Adana'dan sonra sizi uyardı

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Adana'da meydana gelen depremlerin ardından Türkiye'de deprem meydana gelebilecek yerler hakkında açıklamalarda bulundu.

İzmir, Manisa, Aydın, Uşak, Kütahya, Afyon, Denizli, Muğla, Çanakkale, Balıkesir dikkat! Profesör isim Adana'dan sonra sizi uyardı

Türkiye Adana'da meydana gelen art arda depremler nedeniyle büyük bir korku yaşadı. Depremlerin ardından vatandaşların gözü ve kulağı uzmanlara çevrildi. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, bir sonraki depremi beklediği yer hakkında açıklamalarda bulundu.

"ADANA'DA BİR DAHA DEPREM ŞAŞIRTICI OLUR"

Ercan, "Bugün meydana gelen, odak derinliği 4 km olan ve 7 saniye süren M5,6 büyüklüğündeki Adana-Kozan depremi, Doğu Anadolu Fayı üzerinde 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremin artçı sarsıntısıdır. Şimdi, Savrun fayı üzerindeki stresin en büyük şehir Adana'ya aktarılmaya devam edip etmeyeceği konusunda tereddütler var. Bu soruya cevap vermek mümkün değil. Ancak son 55 yıllık tecrübeme dayanarak Kozan olayından sonra Adana'da herhangi bir depremin gerçekleşmesi benim için şaşırtıcı olacaktır. Bu nedenle Kozan sarsıntısının ardından büyük ölçekli bir deprem olmasını beklemiyorum" dedi. 

"EGE KIYILARINDA DEPREM OLABİLİR" 

Önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin batısı ve Ege kıyıları ile Ege adaları orta ve büyük ölçekli depremlere ev sahipliği yapmaya adaydır. 

Ege kıyılarında İzmir, Manisa, Aydın, Uşak, Kütahya, Afyon, Denizli, Muğla, Çanakkale, Balıkesir illerimiz yer alıyor.