İzmir'de Folkart sitesinde büyük yangın! Bir blok tamamen yandı! Bakan Fahrettin Koca'dan açıklama geldi

İzmir'in Narlıdere ilçesinde bulunan 8 katlı Folkart sitesinde elektrik kontağından çıkan yangın, şehrin birçok noktasından görüldü. Büyük korkuya neden olan yangın, yaklaşık 8 saat sonra kontrol altına alındı. Birçok kişinin etkilendiği yangında can kaybı yaşanmazken, yangını söndürme çalışmalarına helikopterler de destek verdi. Olayla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Vali Selim Köşger peş peşe açıklamalarda bulundu.

İzmir’in Narlıdere ilçesinde Lüks sitede başlayan yangın, İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin yanı sıra Orman Bölge Müdürlüğünden de gönderilen takviye ekiple birlikte yaklaşık 8 saat sonra kontrol altına alındı. Helikopterlerin de destek verdiği söndürme çalışmalarının ardından sitede soğutma çalışmaları devam ediyor. 

İzmir'de Folkart sitesinde büyük yangın! Bir blok tamamen yandı! Bakan Fahrettin Koca'dan açıklama geldi - Resim : 1

İzmir'in Narlıdere ilçesinde lüks bir sitedeki binada dün gece saat 22.00 sıralarında yangın çıktı.

Yenikale Mahallesi'nde bulunan 4 bloklu sitedeki 8 katlı binada çıkan yangına itfaiye ekipleri, Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazöz ve İl Emniyet Müdürlüğüne ait TOMA'lar yerden, yangın söndürme helikopteri de havadan müdahale etti.

Yangında zaman zaman patlama sesleri duyulurken, bina sakinleri ekiplerce tahliye edildi.

Yangın yaklaşık 8 saat sonra kontrol altına alındı. Ekiplerin binada soğutma çalışmaları devam ediyor.

İzmir'de Folkart sitesinde büyük yangın! Bir blok tamamen yandı! Bakan Fahrettin Koca'dan açıklama geldi - Resim : 2

"OLAY YERİNDE TOPLAM 70 SAĞLIK GÖREVLİSİ GÖREVLENDİRİLDİ"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yangınla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İzmir Narlıdere’de bir sitede meydana gelen ve kontrol altına alma çalışmaları devam eden yangından 7 vatandaşımız etkilenmiştir. 6 kişi dumana maruz kalmış, bir kişinin ayağında burkulma olmuştur. Gerekli tıbbi müdahaleler yapılmıştır, her birinin durumu iyidir. Olay yerine toplam 70 sağlık görevlisi; 20 adet 112 ambulansı, 2 UMKE Timi görevlendirildi. İzmir’e geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah benzer tüm olaylardan korusun” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, yangına helikopterle havadan müdahale ediliyor.

VALİ KÖŞGER: YANGININ ELEKTRİK KONTAĞINDAN ÇIKMA İHTİMALİ VAR

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, CNN Türk'e yaptığı açıklamada can kaybının olmadığını vurgulayarak "Yangın kaynaklı yaralı yok. Yangının sebebi henüz bilinmiyor. Elektrik kontağından çıkma ihtimali var. Site görevlilerinin ilk tespit ettiğine göre lokal bir alanda çıkmış yangın. Onlar söndürmeye çalıştığı sırada parlamış. Bölgede doğal gaz yok zaten. Kesin bilgi yarın yapılacak tekliklerle çıkacak" dedi.

Yangın hızlı yayılmasına da değinen Köşger "Sert bir rüzgar vardı. Hem dış cephe kaplaması hem de Balkon ahşap. Bunların yangının hızını artırdığını değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

İzmir'de Folkart sitesinde büyük yangın! Bir blok tamamen yandı! Bakan Fahrettin Koca'dan açıklama geldi - Resim : 3

YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ BELLİ OLDU

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Folkart'ta çıkan yangının 40 daireyi etkilediğini açıkladı. Kasapoğlu, yangının ikinci kattaki elektrik kontağından kaynaklandığını söyledi.

SOYER: YANGIN BÜYÜK ÖLÇÜDE KONTROL ALTINA ALINDI

İzmir'in Narlıdere ilçesindeki bir sitede çıkan yangının söndürme çalışmaları devam ederken Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Ekiplerimizin müdahalesi sonucunda yangının diğer bloklara sıçraması önlendi. Söndürme çalışmaları devam ederken, yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI: CAN KAYBI YOK

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, "Şu ana kadar çok şükür can kaybı bilgisi yok" bilgisini paylaştı.

AFAD: AN İTİBARIYLA HERHANGİ BİR YARALI VE CAN KAYBI BİLGİSİ BULUNMAMAKTADIR

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İzmir’de meydana gelen yangına müdahale edildiğini ve şu anda can kaybı bilgisinin olmadığını açıkladı. AFAD sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "İzmir ilimizin Narlıdere ilçesinde bulunan bir sitede devam eden yangına itfaiye ekipleri, AFAD, Orman Genel Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğünün TOMA ekipleri tarafından müdahale edilmektedir. An itibarıyla herhangi bir yaralı ve can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Olaydan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Gelişmeleri takip ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

İzmir'de Folkart sitesinde büyük yangın! Bir blok tamamen yandı! Bakan Fahrettin Koca'dan açıklama geldi - Resim : 4

KILIÇDAROĞLU, SOYER İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Narlıdere’de lüks sitede çıkan yangın nedeniyle, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i telefonla aradı. Yangının çıkış nedeni ve vatandaşların sağlık durumu hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, geçmiş olsun dileklerini iletti

İzmir'de Folkart sitesinde büyük yangın! Bir blok tamamen yandı! Bakan Fahrettin Koca'dan açıklama geldi - Resim : 5

TATLISES’TEN PAYLAŞIM 

Bu arada lüks sitede birçok ünlü sanatçının da dairelerinin bulunduğu belirtildi. Sitede dairesi bulunan sanatçılardan İbrahim Tatlıses, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Tatlıses açıklamasında, “Folkart da oturan bütün komşularıma geçmiş olsun iki gün önce geliyordum İzmir'e uçaklarda yer yok diye gelemedim. Herkese geçmiş olsun. İnşallah can kaybı olmaz. Gelen mala gelsin.” dedi.