İzmir’de şike operasyonu: Maçı kaybetmeleri için kişi başı 50 bin lira teklif etti! O menajerin hapsi istendi

İzmir’de Bölgesel Amatör Lig Stadı'nda Torbalıspor-Çeşme Belediyespor arasındaki play-out maçı öncesi şike operasyonu düzenlendi. Menajer Ö.B.’nin Torbalıspor oyuncusuna 50 bin lira teklif ettiği belirlendi. Hazırlanan iddianame kapsamında Ö.B.’nin ‘spor müsabakasının sonucunu etkilemek amacıyla kazanç teminine teşebbüs' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istenirken gözler TFF’ye çevrildi.

İzmir’de şike operasyonu: Maçı kaybetmeleri için kişi başı 50 bin lira teklif etti! O menajerin hapsi istendi

Alınan bilgilere göre İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne  2 Mayıs 2023 tarihinde Bornova Doğanlar Stadı'nda Torbalıspor-Çeşme Belediyespor takımları arasında oynacak ve kaybedenin bir alt lige düşeceği play-out mücadelesi öncesinde futbol menajeri Ö.B.’nin (41) şike yaptığı yönünde ihbarda bulunuldu.

50 BİN LİRA TEKLİF ETMİŞ

Sabah’ın haberine göre İzmir Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz tarafından yürütülen soruşturma kapsamında sanık Bedioğlu'nun kritik mücadele öncesi Torbalıspor oyuncusu Ş.Ü. ile takım kaptanı Durmuş Eroğlu'na maçı satmaları karşılığında takım 50 bin lira teklif ettiği belirlendi.

Torbalıspor orta saha oyuncusu Ş.Ü.’yü  Whatsapp üzerinden arayan menajer Ö.B., 'Yanında kimse var mı?' diye sorduktan sonra yalnız olmadığını öğrenince 'Yalnız olunca görüşelim' diyerek telefonu kapattı.

İzmir’de şike operasyonu: Maçı kaybetmeleri için kişi başı 50 bin lira teklif etti! O menajerin hapsi istendi - Resim : 1

SES KAYDI ALDILAR

Ş.Ü. telefon görüşmesiyle ilgili takım kaptanı D. E. ile konuştu. Ş.Ü. ile D.E., şike teklifi için arayabileceğini düşünerek Torbalıspor Kulüp Başkanı Batuhan Atay Arslan'ın yanına durumu anlattı. Başkan Arslan'ın 'Menajeri geri ara bakalım ne diyecek?' demesi üzerine Ş.Ü., Ö.B.’yi başkanın yanında telefonla aradı. Bu anları da ses kaydına aldı. Ö.B. telefonda mücadeleyi Çeşme Belediyespor'un kazanması gerektiğini belirterek, "Çeşme Belediyespor'un kazanması için takımın aleyhine ne yapabilirsin? Takımda bize yardımcı olabilecek başka kimse var mı? Kişi başı 50 bin lira verebiliriz" dedi.

Ş.Ü.ile D.E. , Başkan Arslan'ın bilgisi dahilinde menajer Ö.B. ile şike teklifinin detaylarını görüşmek üzere 29 Nisan 2023 Cumartesi günü Gaziemir ilçesindeki bir AVM'de buluştu. İkili görüşmeyi üzerlerindeki ses kayıt cihazı ile savcılığa delil olarak sunmak üzere kaydetti.

MAÇTAN SONRA PARAYI VERECEĞİNİ SÖYLEDİ

 İddiaya göre, Ö.B. müsabakada görev yapacak Aydınlı hakemleri de bağladığını belirterek Çeşme Belediyespor'un kazanması durumunda maçtan hemen sonra parayı vereceğini söyledi.  Ö.B. maç esnasında güvendikleri bir arkadaşlarını yanına oturturlarsa parayı ona gösterebileceğini de ifade etti. Bu anları uzaktaki bir masaya oturan Torbalıspor Başkanı Batuhan Atay Arslan da izledi.

İzmir Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz tarafından yürütülen soruşturma kapsamında futbol menajeri sanık Ö.B. (41) hakkında iddianame hazırlandı.

İzmir’de şike operasyonu: Maçı kaybetmeleri için kişi başı 50 bin lira teklif etti! O menajerin hapsi istendi - Resim : 2

HAPİS CEZASI İSTENİYOR

İddianamede, maçı satmaları için Torbalıspor oyuncuları Ş.Ü. ile D.E.’ye kişi başı 50 bin lira teklif eden futbol menajeri Ö.B. (41) hakkında hazırlanan iddianame İzmir 3. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Ö.B.’nin 'spor müsabakasının sonucunu etkilemek amacıyla kazanç teminine teşebbüs' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istendi.

GÖZLER FEDERASYONA ÇEVRİLDİ

Sanık Ö.B. önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak. Kazanan takımın BAL liginde oynamaya devam edeceği maçı 1-0 Çeşme Belediyespor kazandı. Açılan bu şike davası sonrası Türkiye Futbol Federasyonunun nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu.