İzmir'deki iğrenç olayda yeni gelişme: Çocuklarını istismar eden babanın cezasına karar verildi!

İzmir'de mahkeme, çocuklarına cinsel istismarda bulunan babanın cezasına karar verdi. Mahkeme, tutuklu sanık babaya 40 yıl 6 ay, hapis cezası verdi.

İzmir'deki iğrenç olayda yeni gelişme: Çocuklarını istismar eden babanın cezasına karar verildi!

İzmir'deki iğrenç olayda yeni gelişme yaşandı. Çocuklarına cinsel istismar eden babanın cezası belli oldu. 

ÇOCUKLARINA CİNSEL İSTİSMARDA BULUNDU!

Olay, 7 Eylül 2021 günü saat 02.00 sıralarında, Konak ilçesi Hilal Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Serkan E. 11 yıl önce büyük kızı EB'ye (22) yaklaşık 3 yıl boyunca cinsel istismarda bulundu. Serkan E., başka suçtan cezaevine girince EB de durumunu annesine anlattı. Kızına inanan anne Asya D., onu önce kadın doğum uzmanına ardından psikiyatriste götürdü. Tedavi gören ve ilaç kullanan EB, bir süre sonra kaçarak evlilik yaptı ve uzakta kaldı. Tahliye'ye tanık olduktan sonra akşam dönen Serkan E., bu kez küçük kızı SE'ye (18) tecavüzde bulundu. SE de durumu anlatınca Asya D., kızının üzerine ses kayıt cihazı yerleştirdi. Bir hafta sonra dinleyen ve cinsel istismara uğradığı öğrenilen Asya D., boşanmalarına rağmen aynı evde paylaştığı Serkan E.'yi tabancayla yaraladı. Gözaltına alınan Asya D., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Hastanedeki tedavisinin ardından gözaltına alınan Serkan E. tutuklandı.

SAVCI, BABANIN CEZASINI AZ BULDU!

Olayla ilgili iddianamede Serkan E. hakkında, 2 kızı için ayrı ayrı 'çocuğun cinsel istismarı' ve 'hakaret' suçlarından toplam 67,5 yıl hapis; Asya D. için ise 23 yıl hapis cezası istendi. İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanıklar yargılanmaya başlandı. Eylül 2022'de görülen davada Asya D., tahliye edildi. Geçen yıl mayıs aralarında ise davada karar çıktı. Tutuklu sanık Serkan E.'ye 40 yıl 6 ay, tutuksuz sanık Asya D.'ye ise 4 yıl 8 ay 7 gün hapis cezası verildi. Sanıkların avukatları, cezaların fazla olduğu yerde kararı istinafa götürüldü. Savcı da sanık Serkan E.'nin cezasını az bulup ayrıca istinafa gitti.

ANNEYE FAZLA CEZA VERİLDİĞİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

İlk derece mahkemesinin kararı, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi tarafından görüşüldü. Mahkeme, Asya D. hakkında ilk derece mahkemece verilen cezayı değerlendirdi. Dosya kapsamındaki delilere göre haksız tahrik nedeni kabul edilen Serkan E.'den yapılan işlemlerin nazara alınmasına Asya D.'nin cezasında üst sınıra bir miktar daha yakın oranda indirim yapılması gerekirken, daha az indirimin daha fazla ceza olarak belirlendiğine dikkat çekildi.

Sanık Serkan E. hakkında ise zarar EB'ye yönelik 'cinsel istismar' suçundan mahkumiyet hükmünde alt sınırdan ceza tayininin hükümde belirtildiği, suç tarihi tespitine göre ilgili yasanın 2016'da yürürlüğü yapıldığı, bu nedenle verildi. Üst mahkeme Serkan E.'ye SE ve EB için verilen cezaların kızların yaşı gözetilmemesi nedeniyle yanlış görülmesi, kızların suçunun tarihteki yaşının tespit edilmesi gerekçesi gösterildi. Serkan E.'ye 'hakaret' suçundan verilen beraat, hakaret suçunun oluştuğunun açık olması nedeniyle bozuldu. Ayrıca Serkan E.'ye eksik ceza verildiği anlaşılan dosyada, 'ruhsatsız ateş ederek silah bulundurma' suçundan ayrıca cezai olarak elinden alınma istendi.

Bunun yanında Serkan E.'nin çocuklara yönelik cinsel istismar eylemlerinde tehdit, korkutma ve darp eylemlerinin düzenli olarak bu nedenle cezada artırım nedeninin bulunması ancak yerinde olmayan gerekçelerle sanık hakkında 'çocuklara karşı cebir veya tehditle ya da silah kullanılarak gerçekleştirilmesi halinde ceza oranında artırılır' maddesi uygulanmayarak ona iki hükümde de sanığa eksik ceza verilmesine yer verildi.

Üst mahkeme, ortaya koyduğu hukuka aykırılıkların gerekçesinde belirtip, 'hükmün üyelerine' karar verdi. Dosyanın yeniden incelenmek üzere ilk derece mahkemesine üyelerine oy birliğiyle karar verdi.

İzmir'deki iğrenç olayda yeni gelişme: Çocuklarını istismar eden babanın cezasına karar verildi! - Resim : 1