Jandarma bir ilimizde teyakkuza geçti! Tek bir nedenden dolayı bölgeye kimse alınmıyor

Rusya’dan Van Gölü Havzası'ndaki sulak alanlara gelen ötücü kuğuların nesli tükenme altında olduğu için jandarma harekete geçti. Bölgede kuğuları korumak için jandarma tarafından 7/24 denetim yapılıyor.

Jandarma bir ilimizde teyakkuza geçti! Tek bir nedenden dolayı bölgeye kimse alınmıyor

Nesli tükenme altında olan ötücü kuğular sazlık ve sulak alanlarda yaşam sürebilmek için Rusya’dan Van gölü havzasına göç ettiler. Görenleri kendine hayran bırakan kuğuları korumak için  İl Jandarma Komutanlığı Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, Jandarma Asayiş Timleri, Gevaş İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Yoldöndü Jandarma Karakol Komutanlığı ile Van Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri,  sıkı denetimler yapıyor.
 
 Jandarma bir ilimizde teyakkuza geçti! Tek bir nedenden dolayı bölgeye kimse alınmıyor - Resim : 1
 
KIŞ MEVSİMİNİ BURADA GEÇİRİYORLAR

Türkiye'deki 453 kuş türünün yaklaşık yarısının yaşadığı Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyunu tercih eden kuğular, kış mevsimini burada geçirdikten sonra mart ayında havaların ısınmaya başlaması ile Japonya'nın Hokaido Adası'na gidiyor.

Jandarma bir ilimizde teyakkuza geçti! Tek bir nedenden dolayı bölgeye kimse alınmıyor - Resim : 2

AVCILAR O BÖLGEYE GİREMİYOR

Gevaş'ın Göründü Mahalle Muhtarı Yavuz Yiğit, ötücü kuğuları avcılara karşı koruyan Van İl Jandarma Komutanlığı ve Doğa Koruma Milli parklar Müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti. Yiğit, Van Gölü Havzası'ndaki bu alana, 'kuş cenneti' diyorlar. Burada birçok kuş türü yaşıyor. Jandarma Komutanlığı Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma ve Jandarma Asayiş timleri, Van Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri bu kuşları burada koruyor. Bu uygulamadan çok memnunuz. Buraya avcıların girmesi yasak. Ekipler buna izin vermiyor" dedi.