Jandarma ekipleri doğanın vahşi yırtıcısını çok kötü bir halde buldu. Yaptıkları hareket yürekleri ısıttı

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde devriye gezen jandarma ekipleri tarafından yaralı ve bitkin halde bulunan vahşi yırtıcı jandarma ekipleri tarafından hemen koruma altına alındı. Tedavi edilmek üzere Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (AKÜREM) götürülen yırtıcı canlı tedavisinin ardından yaşam alanına bırakılacak.

Jandarma ekipleri doğanın vahşi yırtıcısını çok kötü bir halde buldu. Yaptıkları hareket yürekleri ısıttı

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde devriye gezen jandarma ekipleri tarafından yaralı ve bitkin halde bulunan kızıl şahin hemen koruma altına alındı. Gerekli sağlık kontrollerinin ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (AKÜREM) teslim edilen kızıl şahin tedavisinin ardından yeniden yaşam alanına bırakılacak. 

TEDAVİSİNİN ARDINDAN DOĞAYA BIRAKILACAK

Olay, Sandıklı ilçesi Örenkaya köyünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bölgede devriye gezen jandarma ekipleri yaralı halde bir kuş olduğunu fark etti. Ardından ekipler kuşu koruma altına aldı. Ekipler sonrasında kuşu tedavisinin yapılması ve yaşam alanına bırakılmak üzere Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (AKÜREM) teslim edildi. Yapılan inceleme de kuşun kızıl şahin olduğu belirlendi.

 

Jandarma ekipleri doğanın vahşi yırtıcısını çok kötü bir halde buldu. Yaptıkları hareket yürekleri ısıttı - Resim : 1