Jandarmadan maganda operasyonu: Havaya ateş açıp paylaşım yapan 2 kişi yakalandı

Aksaray’da düğün, nişan ve asker eğlencesi gibi özel günlerde tabanca ve tüfekle havaya ateş açıp sosyal medyada paylaşım yapan 2 maganda yakalandı. Jandarmanın operasyonuyla yakalanan şahısların evlerinde yapılan aramalarda silah ve uyuşturucu ele geçirildi.

Şehir genelinde düğün, nişan ve asker eğlencesi gibi özel günlerde ortaya çıkan magandalara yönelik çeşitli çalışmalar yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bu kez de sosyal medya üzerinden takibe başladı.

Sosyal medya üzerinden yapılan takip ve incelemelerde 2 şahsın havaya rastgele ateş açtığını tespit eden İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri kimliklerini tespit ettikleri şahısların ikametlerine eş zamanlı operasyon düzenledi.

Gerçekleştirilen operasyonda 2 şahıs yakalanarak gözaltına alınırken evlerde yapılan aramalarda 3 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 adet el yapımı 3 namlulu ruhsatsız tabanca, 8 adet kurusıkı tabanca fişeği, 11 adet av tüfeği fişeği, 2 gram kubar esrar, 1 adet kök kenevir, 20 gram kenevir tohumu ele geçirildi.

Gözaltına alınan şahısların sorgulanmak üzere İl Jandarma Komutanlığına götürülürken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.