Japon deprem uzmanından korkutan 'İstanbul' uyarısı: İki ilçe saydı ve olası depremin şiddetini açıkladı

İstanbul'da beklenen büyük Marmara depremi için tahminler sürerken Japon deprem uzmanı Marmara'da iki ilçe vererek beklediği depremin şiddetini de açıkladı.

Japon deprem uzmanından korkutan 'İstanbul' uyarısı: İki ilçe saydı ve olası depremin şiddetini açıkladı

İstanbul'da deprem bekleyen uzmanların büyük çoğunluğunun ortak fikri, İstanbul'daki sahil alanlarının riskli olduğu. Bakırköy, Ataköy, Yeşilköy, Zeytinburnu, Küçükçekmece, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Maltepe, Tuzla, Pendik, Kartal gibi yerleşim alanları en tehlikeli yerler arasında gösteriliyor.

ŞİDDETİNİ DE AÇIKLADI

1999'daki Marmara depremi özellikle İstanbul'un Avcılar ilçesinde büyük yıkıma neden olmuş, 10 yıl öncesinde kadar Avcılar'daki birçok ev deprem tehlikesi nedeniyle kiraya verilemiyordu. Artan nüfus popilasyonu sonrası Avcılar'da da İstanbul'un genelindeki gibi boş daire kalmadı.

 Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Bursa'nın İnegöl ilçesinde Balıkesir'in Bandırma ilçesinde deprem beklediğini belirtti. Marmara Bölgesi'nde beklenen depremle ilgili dikkat çeken ifadeler kullanan Japon deprem uzmanının beklediği sarsıntının şiddeti ise 6.5 ile 7 arasında!