Dev şirket Çin piyasasından Türkiye'ye kayıyor

Japon yarı iletken ticaret devi Kaga Elektronik, Türkiye'de yeni bir fabrika kurmaya hazırlanıyor. Firma, üretiminin bir kısmını Çin ve Güneydoğu Asya'dan Türkiye'ye kaydıracak.

Dev şirket Çin piyasasından Türkiye'ye kayıyor

Şirket halihazırda Türkiye'de sözleşmeli olarak klima parçaları üretiyor ancak tesis tam kapasite çalışmıyor. Yeni tesis, devre kartlarını üretecek ve müşteri istekleri doğrultusunda üzerlerine parçaları Türkiye'de direkt olarak monte edebilecek.

Yeni tesisin 2022'de devreye girmesi ve mevcut tesisle konsolide edilmesi bekleniyor.

Kaga, Türkiye'nin stratejik konumundan yararlanmayı ve Orta Doğu ve Avrupa'dan gelen siparişleri artırmayı umuyor.

 

Tedarik zincirinde sorun yaşamamak adına Türkiye'de hazırlıklarını yapan Kaga, Asya ve Çin piyasasındaki üretimlerinin bir kısmını da buraya kaydıracak.

Şirket kaynaklarına göre, üretim kapasitesi kademeli olarak artırılacak.

Şirket, devre kartlarını Asya'da üretiyor ve müşterilere daha yakın parçalar monte ediyordu. Ancak Asya'da deniz taşımacılığı ve tedarik zinciri kesintisini güvence altına almakta güçlüklerle karşılaşan müşteriler, Kaga'dan üretim hattını birleştirmesini ve tedarik süresinde öngörülebilirliği artırmasını istemişti.

Türkiye, Orta Doğu ve Avrupa pazarlarına hitap eden birçok üreticiye ev sahipliği yapmakta. Kaga, otomobille ilgili parçalarla ilgili siparişleri de kazanmak için yeni üretim üssü yani Türkiye'den yararlanmayı umuyor.

Kaga'nın Türkiye operasyonlarının satışları yaklaşık 1 milyar yen (8.7 milyon dolar) tutarında. Şirket, bu ölçeği üç veya dört yıl içinde üç katına çıkarmayı umuyor.