Enflasyon tahminini aşağı yönlü revize etti

Japonya Merkez Bankası, 2021 mali yılı için enflasyon tahminini aşağı yönlü revize etti. Çeyrek dönem raporunda, koronavirüs salgının etkisinin yakından izlenerek ihtiyaç olduğunda ek parasal gevşeme adımları çekinilmeden atılacağına vurgu yapıldı.

Enflasyon tahminini aşağı yönlü revize etti

Japonya Merkez Bankası, iki gün süren politika toplantısı sonrasında 2021 mali yılı için enflasyon tahminini aşağı yönlü revize etti ve enflasyonun daha yıllarca yüzde 2 hedefinin altında kalmasının beklendiğini duyurdu.

BOJ, çeyrek dönem raporunda "Japon ekonomisi büyük olasılıkla toparlanacak., ancak yüz yüze hizmet veren sektörlerde aktivite pandemi öncesinden daha düşük bir seviyede olmaya devam edecek. Pandeminin etkisini yakından izleyerek ihtiyaç olduğun ek parasal gevşeme adımları çekinilmeden atılacak" dendi.

Cari mali yıl için enflasyon tahminini yüzde 0,5'ten yüzde 0,1'e indiren BOJ, enflasyonun yüzde 2 hedefini Başkan Harihiko Kuroda'nın görev dönemi içinde yakalayamayacağı tahminlerini de ortaya koydu. Kuroda'nın görevdönemi 2023 yılının ilk çeyreğinde sona erecek. BOJ'un 2023 mali yılı için çekirdek enflasyon tahmini yüzde 1 olarak duyuruldu.

Çeyrek dönem raporunda, "Görünüm konusunda büyük belirsizlik var. Ekonomik görünüm için riskle rbir süre için aşağı yönlü olacak. Fiyat görünümün için aşağı yönlü riskler daha büyük" ifadelerinin yer aldı.

Aşılamanın hızı konusundaki belirsizlikten kaynaklı ekonomik aktivite üzerinde aşağı yönlü riskin artması riski bulunduğunu belirtilen raporda, koronavirüs vakalarının beklenenden fazla artması, reel ekonominin kötüleşmesinin finansal sistem istikrarını etkilemesi halinde reeel ekonomi üzerinde aşağı yönlü baskı oluşacağı da vurgulandı.

Alış 4,7440
Satış 4,7590
Değişim 0,00
Son Değer 4,7510
En yüksek 4,76
En düşük 4,74
Haftalık Değişim 0,00%
Haftalık En Düşük 0,00
Haftalık En Yüksek 0,00
Aylık Değişim 0,00%
Aylık En Düşük 0,00
Aylık En Yüksek 0,00