ABD Başkanı Joe Biden kanser mi? Joe Biden ne kanseri? Joe Biden’ın sağlık durumu ne?

ABD Başkanı Joe Biden’ın sağlık durumu göreve geldiği günden beri tartışılan konuların başında geliyordu. Biden’in doktoru Kevin O'Connor, Biden’a göğsündeki bir lezyon için 16 Şubat’ta yapılan biyopsinin sonucunu açıkladı. Doktor O'Connor, biyopsiyle alınan lezyonun kanser türünü açıkladı. Peki, Joe Biden hasta mı, hastalığı ne? Joe Biden kanser mi? Joe Biden ne kanseri? Joe Biden’ın sağlık durumu ne? İşte detaylar…

ABD Başkanı Joe Biden kanser mi? Joe Biden ne kanseri? Joe Biden’ın sağlık durumu ne?

ABD tarihinin en yaşlı başkanı olan Joe Biden sağlığı ile yine gündemde. Sık sık konuşmada yaşadığı güçlük ve unutkanlıkları ile gündeme gelen Biden'ın bir törende karşısında kimse olmamasına rağmen boşlukla tokalaşması günlerce konuşulmuştu. Şimdi de Biden'ın doktoru Kevin O'Connor’un açıklamaları gündemde. Doktoru Biden’ın göğsünden Şubat ayında biyopsiyle alınan lezyonun kanserli hücre olduğunu açıkladı.

JOE BİDEN NE KANSERİ?

Kevin O'Connor, Biden’a göğsündeki bir lezyon için 16 Şubat’ta yapılan biyopsinin sonucunu açıkladı. Doktor O'Connor, biyopsiyle alınan lezyonun “bazal hücreli karsinom” adı verilen bir cilt kanseri türü olduğunu belirterek, “Tüm kanserli doku başarıyla alındı. Daha fazla tedaviye gerek yok" ifadelerini kullandı. O'Connor, bazal hücreli karsinom lezyonlarının yayılma veya metastaz yapma eğiliminde olmadığını vurguladı. Söz konusu lezyonların boyut olarak büyüme potansiyeline sahip olduğunu aktaran O’Connor, Biden’a biyopsi yapılan bölgesinin ise iyileştiğini kaydetti. O’Connor, rutin kontrol kapsamında Biden'ın durumunun takip edileceğini ifade etti.

BAZAL HÜCRELİ KARSİNOM NEDİR?

Bazal hücreli karsinom en sık görülen deri kanseridir. Cilt Kanseri Vakfı'na göre, her yıl 3,6 milyon Amerikalı'da teşhis edilen bu hastalık erken teşhis edildiğinde tedavisi başarılı olur ve minimum hasara neden olur.

JOE BİDEN KAÇ YAŞINDA?

Joe Biden olarak bilinen Joseph Robinette Biden Jr., 20 Kasım 1942 yılında doğdu.

JOE BİDEN KİMDİR?

2009'dan 2017'ye kadar Birleşik Devletler'in 47. başkan yardımcısı olarak görev yapmış olan Amerikalı politikacı ve eski avukattır.

Demokrat Parti üyesi Biden, 1973'ten 2009'a kadar Delaware Senatörü olarak görev yaptı. 2020'de Demokratların başkan adayı olarak, Donald Trump'a, ABD Başkanlık Seçimlerinde rakip oldu.

23 Ağustos 2008 tarihinde Demokratik Partinin Başkan adayı Barack Obama tarafından Başkan Yardımcılığına aday gösterildi. 4 Kasım 2008 tarihinde yapılan başkanlık seçimlerini Demokratik Parti kazandı. 20 Ocak 2009 tarihinde devlet başkanlığına seçilen Obama'nın yanında ABD Başkan yardımcısı olarak göreve başladı.