Joe Biden’dan sürpriz buluşma! Rus muhalif lider Aleksey Navalni'nin ailesi ABD’de

ABD Başkanı Joe Biden, hapiste ölen rus muhalif lider Aleksey Navalni'nin eşi ve kızıyla California'da bir araya geldi. Biden, "Aleksey'in cesareti, Rusya'da demokrasi ve insan hakları için savaşan sayısız kişiyle yaşayacak" ifadelerini kullandı.

Joe Biden’dan sürpriz buluşma! Rus muhalif lider Aleksey Navalni'nin ailesi ABD’de

Muhalif Rus lider Aleksey Navalni'nin tutulduğu cezaevinde hayatını kaybetmesinin yankıları sürerken, ABD Başkanı Joe Biden'den sürpriz bir hamle geldi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Biden'ın Aleksey Navalni’nin eşi Yulia Navalni ve kızı Dasha Navalni ile San Francisco'da bir araya geldiği bildirildi.

“KORKUNÇ KAYIP”

Biden’ın yaşadıkları “korkunç kayıp” nedeniyle Navalni’lere taziyelerini ilettiği kaydedilen açıklamada, “Başkan, Aleksey Navalni'nin olağanüstü cesaretine, yolsuzlukla mücadele mirasına ve hukukun üstünlüğünün herkes için geçerli olduğu özgür ve demokratik bir Rusya'ya inancına duyduğu hayranlığı ifade etti” denildi.

Joe Biden’dan sürpriz buluşma! Rus muhalif lider Aleksey Navalni'nin ailesi ABD’de - Resim : 1

CİDDİ YAPTIRIMLAR AÇIKLAYACAKLAR

Biden’ın Navalni'nin fikirlerinin Rusya'nın ve dünyanın dört bir yanında onun yasını tutan ve özgürlük, demokrasi ve insan hakları için mücadele eden insanlar tarafından yaşatılacağını söylediği belirtilirken, “Biden, yönetiminin Navalni'nin ölümüne, Rusya'nın baskı ve saldırganlığına ve Ukrayna'daki acımasız ve yasadışı savaşına yanıt olarak yarın Rusya'ya karşı yeni ciddi yaptırımlar açıklayacaklarını söyledi” ifadeleri kullanıldı.

Joe Biden’dan sürpriz buluşma! Rus muhalif lider Aleksey Navalni'nin ailesi ABD’de - Resim : 2

“İNANILMAZ CESUR BİR ADAMDI”

Görüşmeye ilişkin gazetecilere kısa bir açıklama yapan Biden ise, Aleksey Navalni'nin eşi ve kızıyla bir araya gelmekten onur duyduğunu söyledi. “Şunu açıkça ifade etmek isterim, Aleksey Navalni inanılmaz cesur bir adamdı ve eşi ile kızının da onu örnek alması muhteşem” diyen Biden, “Onun ölümünden sorumlu olan Putin'e karşı yaptırımları yarın açıklayacağız” şeklinde konuştu.

CEZAEVİNDE HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Rusya Federal Cezaevi Servisi (FSIN) tarafından geçtiğimiz hafta cuma günü yapılan açıklamada, 47 yaşındaki Alexei Navalny’nin tutuklu bulunduğu Yamal Yarımadası’ndaki cezaevinde yürüyüş yaptıktan sonra fenalaşarak yaşamını yitirdiği belirtilmişti. Putin’e muhalif olan Navalny'nin beklenmedik ölümü destekçileri tarafından şüpheyle karşılanmıştı. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov ise cezaevi yetkililerinin Navalny'nin ölümüyle ilgili tüm incelemeleri yaptığını açıklamıştı.