Jülide Kural tek kişilik oyunuyla Baba Sahne'de

Ünlü oyuncu Jülide Kural'ın yazıp yönettiği tek kişilik oyunu "Ben Rosa Luxemburg" yarın Baba Sahne'de seyircisiyle buluşacak.

Jülide Kural tek kişilik oyunuyla Baba Sahne'de

Tiyatro sanatçısı Jülide Kural'ın kurduğu Ateş Tiyatrosu, "Frida Yaşasın Hayat" oyunundan yıllar sonra bu kez "Ben Rosa Luxemburg" oyununu sergiliyor.

Rosa Luxemburg’un çocukluğu, gençliği, aşkları, arkadaşlıkları, mektupları ve siyasal mücadele sürecinin anlatıldığı “Ben Rosa Luxemburg” adlı tek kişilik oyunu Jülide Kural'ın kaleminden sahneye uyarlandı.

Oyun yarın 22 Mart'ta Baba Sahne'de, 5 Nisan'da Moda Sahnesi'nde, 19 Nisan Kozzy'de ve 27 Nisan'da tekrar Baba Sahne'de tiyatroseverlerle buluşacak.

Jülide Kural tek kişilik oyunuyla Baba Sahne'de - Resim : 1

“Ben Rosa Luxemburg” oyununun ışık ve ses operatörlüğünü Murat Nuray, görüntü operatörlüğünü Ozan Özcan yapıyor. Dekor uygulama Anıl Özgür’e, kostüm uygulama Selçuk Sezer’e ait. Oyunun fotoğraflarını Mahmut Yıldırım çekerken, afiş tasarımını Oğuz Rize yaptı. Afişteki fotoğraf ise Özcan Yaman’a ait. Oyunun dış seslerinde ise Ragıp Yavuz, Uğur Ünal, Musab Ekici, Yağmur Altay, Gözde Kısa, Caner Taş ve Sinem Bayraktar yer alıyor.