KAAN, dünya basınının gündeminde! "Çift motorlu hayalet uçak"

İlk milli muharip uçak KAAN, bu sabah ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. KAAN'ın başarısı dünya gündemindeki gazetelerde de manşet oldu.

KAAN, dünya basınının gündeminde! "Çift motorlu hayalet uçak"

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda Türk Havacılık Uzay Sanayii tarafından yürütülen Türkiye'nin en önemli teknoloji projelerinden KAAN, sabah saatlerinde Mürted Hava Meydanı'nda ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.

5. NESİL UÇAK ÜRETEBİLEN 5 ÜLKEDEN BİRİ OLACAĞIZ

Milli muharip uçak KAAN ile Türkiye, bu seviyede (5. Nesil) uçak üretebilen 5 ülkeden biri olacak.

Milli Muharip Uçak KAAN'ın gökyüzüyle buluştuğu tarihi anların ardından ilk panik manşeti Yunanistan'dan geldi.

"TÜRKİYE SAYILI ÜLKELERDEN BİRİ OLACAK"

Proto Thema gazetesinde yer alan haberde, Ankara'nın ürettiği 5'inci nesil savaş uçağı KAAN'ın ilk uçuşunu gerçekleştirdiği belirtildi.

KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi! Yunan basınında panik manşetleri: Çift motorlu hayalet uçak

Uçuşa dair görüntülerin yer aldığı haberde, Türkiye'nin 5'inci nesil savaş uçağı üreten sayılı ülkelerden biri olduğuna dikkat çekildi.

"ÇİFT MOTORLU HAYALET UÇAK"

Pentapostagma ise "Son dakika haberlerinde, KAAN savaş uçağının ilk uçuşunun bir süre önce tamamlandığı bildirildi." başlığıyla okurlarını bilgilendirdi.

Söz konusu uçuşun Ankara semalarında yapıldığı belirtilerek, "KAAN, Türk yapımı çift motorlu hayalet savaş uçağı ve her türlü hava koşulunda uçabilecek.

"2028 YILINDA FİLOYA KAZANDIRILMASI HEDEFLENİYOR"

Ankara, KAAN'ı Pakistan ve Azerbaycan gibi üçüncü ülkelere de satmayı hedefliyor. Türkiye'de TF-X adıyla geliştirilmeye başlanan KAAN'ın, 2028 yılında filoya kazandırılması bekleniyor." ifadelerine yer verildi.