Kabine bugün toplanıyor! Gözler kritik toplantıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Kabine bugün toplanacak. Kritik toplantının ana gündem maddeleri ekonomi ve Rusya-Ukrayna savaşı olacak. Toplantının ardından Erdoğan, millete sesleniş konuşmasının yapacak. Tarım ve Orman Bakanlığı görevine getirilen Vahit Kirişci de ilk kez Kabine'ye katılacak.

Kabine bugün toplanıyor! Gözler kritik toplantıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Mart ayının ikinci kabine toplantısını gerçekleştirmek üzere Bakanlar Kurulu'nu topluyor. Rusya Ukrayna savaşında yaşanan gelişmelerin öncelikli olduğu ve birçok başlığın masaya yatırılacağı Kabine toplantısı, Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak.

Toplantıda, bölgedeki son durum değerlendirilecek. Ukrayna'daki Türk vatandaşlarının tahliyesine yönelik devam eden çalışmalar da toplantıda görüşülecek başlıklar arasında olacak.

Rusya Ukrayna savaşı kabine gündeminde

Diğer yandan Türkiye'nin çabaları sonucunda, Rusya ve Ukrayna Dışişleri bakanlarının ilk kez bir araya geldiği Antalya Diplomasi Forumu'nun yansımaları ele alınacak.

Enflasyon ve ekonomik gelişmeler

Başta enflasyonla mücadele olmak üzere ekonomik gelişmelerin de masaya yatırılacağı kabine toplantısında koronavirüs ile mücadele de ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından millete sesleniş konuşması yapacak.

Terörle mücadele

Kabine toplantısında yurt içi ve sınır ötesinde yürütülen terörle mücadele operasyonları ve koronavirüs salgınına yönelik adımlar da değerlendirilecek.