Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta toplanacak? 6 Şubat Kabine toplantısı gündemi!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi kritik gündemle toplanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak Kabinenin masasında gündem milyonların beklediği EYT, taşerona kadro, vergi affı ve kamu işçilerine yapılacak zam olacak. Yoğun gündemle toplanacak Kabine sonrasında gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarında olacak. Peki, Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta toplanacak? 6 Şubat Pazartesi Kabine toplantısı gündemi…

Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta toplanacak? 6 Şubat Kabine toplantısı gündemi!

Milyonların beklediği ve kritik kararların alınacağı Kabine toplantısı, bu hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanıyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi, taşerona kadro, vergi affı ve kamu işçilerine yapılacak zammın konuşulacağı yoğun gündemle toplanan Kabine’de kararların alınması bekleniyor. Gözler toplantı sonrası bir kez daha Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarında olacak.

KABİNE TOPLANTISI GÜNDEMİNDE NELER OLACAK? 

Kabine’nin bu haftaki toplantısı gündeminde Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) ilişkin düzenleme, kamu işçilerinin zam pazarlığı, yaklaşan seçimler, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği olacak.

EYT İTİRAZLARI DEĞERLENDİRİLECEK

Bu hafta Meclis’te görüşülerek yasalaşması beklenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin konular Kabine’nin ana gündemini oluşturuyor. Masada kritik kararların alınması beklenirken kademeli prim günü şartı, aylık bağlanma katsayısına yönelik itirazların toplantıda değerlendirmesi bekleniyor.

GEÇİCİ İŞÇİNİN KADROSU GÖRÜŞÜLECEK

Kabine’nin bir diğer gündem maddesini de geçici işçilerle kadro düzenlemesi oluşturuyor. Düzenlemeye yönelik çalışmaların değerlendirilmesi beklenirken, düzenleme ile yaklaşık 300 bin geçici işçinin diğer sektörlerde kadrolu çalışmasına olanak sağlanması ile ilgili çalışma yapılacak.

KAMU İŞÇİSİNİN ZAMMI NE OLACAK? 

700 binden fazla kamu işçisinin ücretleri de toplantının gündeminde yer alıyor. Toplantıda, kamu işçisine 2023-2025 döneminde yapılacak zam oranları değerlendirilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in çalışanları gündemle ilgili kabineyi bilgilendirmesi bekleniyor.

KUR'AN-I KERİM YAKMA EYLEMLERİ ETRAFLICA ELE ALINACAK

Diğer yandan Kabine toplantısında dış siyaset de gündemde olacak. Özellikle İsveç'teki Kur'an-ı Kerim yakma eylemi değerlendirilecek. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yaptığı görüşmeler ve yaşanan olaylar ile ilgili Kabine’yi bilgilendirmesi bekleniyor. Türkiye’nin Kur'an-ı Kerim yakma eylemi ile ilgili atacağı adımlar bu çerçevede İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik başvurularına karşı izlenecek tutum da toplantıda etraflıca ele alınacak.

İç siyaset ile ilgili de seçim hazırlıkları, gerçekleştirilen terör operasyonları ve 7. yargı paketi de kabine toplantısında değerlendirilecek konular arasında bulunuyor.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA TOPLANACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanacak Kabine’nin 6 Şubat 2023 Pazartesi Günü saat 15.00’ten sonra toplanması bekleniyor. Toplantının saatine ilişkin açıklama yapılmazken, toplantının akşam saatlerinde tamamlanması bekleniyor. Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kameralar karşısına geçmesi bekleniyor.